Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

24 Jun 2024
1 min.
Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

U periodu od 18. maja do 1. juna na prostoru opštine Sokolac, sprovedena je anketa od strane radnika markteniške agencije „Partner“ sa ciljem prikupljanja informacija i utvrđivanja zainteresovanih, punoljetnih osoba za predstojeće lokalne izbore.

U istraživanju je uspješno sudjelovalo 500 ispitanika, iz gotovo svih biračkih mjesta u navedenoj opštini, pripadnici oba pola, svih nacionalnih zajednica, svih starosnih struktura, svih obrazovnih profila, te stanovništvo različitog broja članova u domaćinstvima.

Istraživanje je provedeno anonimno, a ispitanici su upoznati sa svrhom istraživanja, kao i samim projektom. Anketiranje je obavljeno metodom face-to face intervjua.

Anketnim upitnikom su se prikupljali podaci iz četiri oblasti:

Demografski podaci o ispitaniku,
Povjerenje i zadovoljstvo ispitanika određenim institucijama,
Podaci o prošlim (iz 2020) i budućim (2024) lokalnim izborima, kao i
Drugi podaci na koje su ukazali sami ispitanici.

Donosimo vam rezultate, na pitanje: Kako ćete glasati na „Lokalni izbori BiH 2024“ u oktobru tekuće godine, za kandidata za načelnika opštine Sokolac?

Anketa je pokazala da bi kandidat SNSD-a Stranjiha Bašević imao 54.1%, dok bi kandidat SDS-a Milovan Bjelica imao 45,9% glasova ovih ispitanika.

Povezani članci

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica” donirano oko 300kg riblje mlađi

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica”, na inicijativu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinje Baševića, donirano je oko 300 kilograma riblje mlađi. Bašević je rekao da je projekat realizovan zahvaljujući ranijem dogovoru sa direktorom Hidroelektrane na Trebišnjici i njihovim mrestilištem za pastrmku. Riba je puštena u vodotokove Bioštice i Kaljine, čime se poboljšava riblji fond […]

Jugović: Opština čini dosta za pronatalitetnu politiku

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je danas da ova lokalna zajednica čini dosta na sprovođenju pronatalitetne politike, a kao dobar primjer toga naveo je što opština sa po 50 KM sufinansira boravak djece predškolskog uzrasta u vrtićima “Cvrčak” i “Bambi”. “Mnogo ulažemo u finansiranje javnog vrtića `Bubamara`, kako cijena boravka djece ne bi rasla. Zato […]