Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Bašević: Halabuka koja se digla zbog helikoptera pokazuje potpunu opijenost mržnjom prema Srpskoj i Srbiji

20 Jun 2024
2 min.
Bašević: Halabuka koja se digla zbog helikoptera pokazuje potpunu opijenost mržnjom prema Srpskoj i Srbiji

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević rekao je da je teško očekivati da će bošnjački politički predstavnici ikada “progledati” i prestati da nasjedaju na manipulacije onih koji žele da im Srpsku, Srbiju i srpski narod predstave kao neprijatelja.

Komentarišući negativne komentare pojedinih političara iz Federacije BiH u vezi sa stacioniranjem helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije u Trebinju, Bašević je izjavio za Srnu da halabuka koja se digla protiv jednog, prije svega, humanog gesta pokazuje svu sumanutost tih napada i potpunu opijenost mržnjom.

On je podsjetio da je isto neprijateljstvo viđeno i tokom pandemije virusa korona, kada je Srbija pokazala svoju humanost i solidarnost sa Srpskom i Federacijom /FBiH/.

“Kada bi bošnjački političari, ali i sarajevski mediji, koji na negativan način izvještavaju o svakom humanom gestu Srbije i Srpske, mogli samo na jedan dan da isključe svoju patološku mržnju i neprijateljstvo prema svemu što se tiče Srpske i Srbije i iz druge perspektive sagledaju stvari, mogli bi da vide da je i Federacija ta koja ima koristi od dobrih odnosa Republike Srpske sa Srbijom, Rusijom, Mađarskom i drugim zemljama”, istakao je Bašević.

On je naglasio da BiH nema ispravne helikoptere i nijedan odgovoran čovjek ne bi dao saglasnost za njihovo korištenje, a prije nekoliko godina optuživali su predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH da blokira pomoć ljudima zato što nije mogao da dozvoli da se koristi nešto što je neispravno, jer bi bila pričinjena samo još veća šteta.

“Srpska je tada ponudila svoju pomoć i uvijek ćemo to učiniti, jer je to normalno i ljudski i u duhu srpskog naroda koji žele da i drugi imaju i žive bolje, za razliku od bošnjačkih političara koji se raduju i likuju zbog sankcija koje se uvode zvaničnicima Srpske”, naglasio je Bašević.

On je rekao da Republika Srpska i njeno rukovodstvo nikada nije i neće reći “dajte nama, nemojte slučajno Federaciji”, a od sarajevskih političara stalno slušamo pozive da se obustave projekti Republici Srpskoj, što je potpuno neshvatljivo, jer su oni za dobrobit i FBiH.

“Da nije žalosno bilo bi smiješno”, zaključio je Bašević.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Pozivam sve da ovaj dan bude obilježen u miru i dostojanstvu

Prije nekoliko dana Srbi su dostojanstveno odali počast srpskim žrtvama u Podrinju. Danas se Bošnjaci sjećaju žrtava svog naroda i odaju im počast, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. –  Želim da se obratim ukupnoj javnosti i pozovem sve da ovaj dan bude obilježen u miru i dostojanstvu – istakao je Dodik u objavi […]

U Potočarima komemorativni skup stradalim Bošnjacima

U Memorijalnom centru u Potočarima danas će biti obilježeno 29 godina od srebreničkih dešavanja u julu 1995. godine. Program obilježavanja počeće u 9.30 časova dočekom zvanica i gostiju, a u 10.30 časova počeće emitovanje video-poruka i obraćanja zvaničnika u bivšoj fabrici akumulatora. Potom će u 12.00 časova zvaničnici i delegacije odati počast i položiti cvijeće […]