Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Beogradski sajam knjiga od 11. do 19. septembra

22 Jun 2021
1 min.
Beogradski sajam knjiga od 11. do 19. septembra

Ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga u Beogradu biće održan od 11. do 19. septembra pod sloganom “Povratak napisanih” i uz učešće izlagača i publike.


Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl rekao je da će ovogodišnji Sajam knjiga biti održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Karl je naveo da je održan sastanak Odbora Sajma knjiga, kao i sastanak sa predstavnicima izdavača.

“Odlučili smo se za mesec dana raniji termin, u septembru, da bi manifestacija prošla što komfornije za izlagače, učesnike i posetioce. Verujem da će konstruktivnim pristupom, zajedničkim radom i zalaganjem svih Sajam knjiga biti uspešan i da će utabati put i za ostale tradicionalne manifestacije Beogradskog sajma”, rekao je Karl za Tanjug.

On je naveo da će manifestacija biti produžena za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam početi u subotu, umjesto u nedjelju, i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra.

Zemlja počasni gost je Rumunija.

Zbog loše epidemiološke situacije Sajam knjiga je prošle godine prvo bio odgođen za decembar, a zatim potpuno otkazan.

SRNA

Povezani članci

Kusturica se sprema za snimanje filma u Moskvi

Srpski reditelj Emir Kusturica priprema se da snimi film u filmskom kompleksu Moskino u Moskvi, prenijela je agencija RIA. ”Zamislite samo: naš bioskopski park Moskino, čak i u fazi aktivne izgradnje, izgleda toliko obećavajuće da se svetski poznati reditelj već sprema da ovde snima svoje buduće filmove”, navodi se u saopštenju kompleksa Moskino. Kusturica je […]

Promovisana knjiga “Život u ratu” akademika Mirka Šošića

U Istočnom Novom Sarajevu promovisana je knjiga akademika Mirka Šošića “Život u ratu /Doktori u ratu/”, koja govori o ratu iz ugla bolesnika koje je liječio u tom periodu i o njegovom protivljenju ratu. Šošić je rekao novinarima da u knjizi govori većinom o ljudima žrtvama rata s namjerom da ukaže na besmisao rata i […]