Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Brnabićeva raspisala lokalne izbore za 2. jun

26 April 2024
1 min.
Brnabićeva raspisala lokalne izbore za 2. jun

 Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je danas lokalne izbore u Srbiji za 2. jun.


Brnabićeva je rekla da će izbori biti održani u 66 jedinica lokalne samouprave i biće održani na isti dan kao i za odbornike u Skupštini grada Beograda.

Ona je u Domu Skupštine istakla da je dogovor političkih aktera koji je omogućio raspisivanje ovih izbora pobjeda svih odgovornih ljudi.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 23. aprila izmjene i dopune zakona o lokalnim izborima kojima su pomjereni rokovi za raspisivanje izbora, što je bio jedan od zahtjeva opozicije u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova koji je vođen od 1. aprila na inicijativu Brnabićeve.

SRNA

Povezani članci

Patrijarh Porfirije: I onima koji nas mrze recimo “Hristos Vaskrse”

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je vjernom narodu da zagrle i oproste jedni drugima, te poželio da praštaju, a onima koji ih mrze da pjevaju pjesmu o Hristovom vaskrsenju. Patrijarh srpski je na Pashalnoj večernjoj službi – večernjoj ljubavi u Hramu Svetog Save na Vračaru, kojoj su prisustvovali i veterani sa Košara i Paštrika, […]

Zemljotres tri stepena po Rihteru u Herceg Novom

Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru pogodio je jutros Herceg Novi, saopštio je Zavod za seizmologiju Crne Gore. Prema podacima Zavoda, zemljotres je registrovan jutros oko četiri časa. Epicentar je bio u blizini Herceg Novog, a hipocentar na dubini od devet kilometara.