Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Tucijada u Palama privukla 300 mališana, pobjednik Filip Ilić

05 Maj 2024
1 min.
Tucijada u Palama privukla 300 mališana, pobjednik Filip Ilić

Prva tucijada ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama danas je privukla oko 300 djece do 14 godina, a pobjeda je pripala Filipu Iliću.

Drugo mjesto osvojio je Pavle Džilit, dok je treći bio Strahinja Božović.

Organizator prve paljanske tucijade je opština Pale, a rukovodstvo te lokalne zajednice je najboljima uručilo novčane nagrade.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su vaskršnju tucijadu posvetili najmlađima jer je bitno da mladi njeguju pravoslavlje i svoje običaje.

“Moramo voditi računa o sabornosti, biti okupljeni oko porodice jer nema porodice bez djece. Treba da budemo okupljeni oko najmlađih i svojih porodica kako bi imali pobjedu dobra nad zlom u ovim teškim vremenima kada se svašta nadvilo nad čovječanstvom, posebnom nad pravoslavljem”, istakao je Jugović.

On je naglasio da su Pale tradicionalna, patriotska pravoslavna zajednica, složna sredina u kojoj vode računa jedni o drugima, pa se nada da će tucijada prerasti u tradiciju i biti još masovnija.

Jugović je sugrađanima ali i stanovnicima Republike Srpske čestitao Vaskrs uz tradicionalni pozdrav “Hristos vaskrse”.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Očuvanjem planine ulažemo u budućnost budućih generacija

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da razvoj Jahorine predstavljaju veliku šansu za region i pozvao građane i privrednike da zajedno rade na tome uz očuvanje prirodne ljepote i potencijala olimpijske planine. “Jahorina je naš najveći potencijal, ona je sinonim za stotinu fabrika. Trenutno koristimo samo 10 odsto njenih mogućnosti, a važno je […]

U akciji “Očistimo Jahorinu zajedno” prikupljena 301 vreća smeća

Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” u saradnji sa opštinom Pale organizovao je juče akciju “Očistimo Jahorinu zajedno” s ciljem očuvanja prirodnih ljepota, čistoće planinskog područja i podizanja ekološke svijesti građana i posjetilaca u kojoj je prikupljena 301 vreća smeća. Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da se na akciju čišćenja planine prijavilo 300 ljudi […]