Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

CIK raspisuje izbore

08 Maj 2024
1 min.
CIK raspisuje izbore

Centralna izborna komisija BiH za danas je najavila konferenciju za novinare posvećenu raspisivanju i održavanju predstojećih lokalnih izbora u oktobru.

CIK odluku o raspisivanju izbora treba da donese do 9. maja, odosno 150 dana prije dana održavanja izbora.

Po Izbornom zakonu BiH, izbori u BIH se održavaju prve nedjelje u oktboru, osim ako taj dan ne pada u dan vjerskog praznika.

Nakon što CIK raspiše izbore, počinju da teku izborni rokovi.

Centralna izborna komisija izbore će raspisati po Izbornom zakonu BiH koji je nametuno Krisijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne prizaje za visokog predstavnika.

RTRS

Povezani članci

Košarac: Šmitu je potrebna medicinska dijagnoza, krajnje je vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je Kristijanu Šmitu neophodna medicinska dijagnoza, te da je krajnje vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć. Košarac je na Instagramu objavio izjavu nelegitimnog stranca Šmita koji je rekao da mu njegov polažaj “daje mnogo batina, a malo mrkvi” i da, kako kaže, vidi da korištenje […]

Danas nestabilno sa pljuskovima

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas su uz naoblačenje sa zapada od sredine dana očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a lokalno su moguće i nepogode. Tokom popodneva biće nestabilno, sa jačim pljuskovima i pojavom grada. Padavine će do večeri u većini predjela prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar će biti slab do umjeren, […]