Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Cvijanović: I trobojka u Istočnom Novom Sarajevu dokaz kako se voli Srpska

09 Januar 2022
1 min.
Cvijanović: I trobojka u Istočnom Novom Sarajevu dokaz kako se voli Srpska

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je zastava Republike Srpske duga 527 metara, koja je danas razvijena u Istočnom Novom Sarajevu u čast 9. januara – Dana Republike Srpske, dokaz kako se voli Republika Srpska.

– I ovo je dokaz kako se voli Republika Srpska! – objavljeno je na Instagram nalogu predsjednika Srpske.

Torbojka, koju su rukama razvijali građani, najduža je zastava Republike Srpske u Evropi. Njena širina je četiri metra i 60 centimetara.

Cvijanović je danas istakla da je Dan Republike veliki praznik, jer se proslavlja 30 godina postojanja Srpske.

– Ovo jeste naših prvih 30 godina. Uvijek smo se okupljali 9. januara da pokažemo opredijeljenost da živimo u miru, gradimo Srpsku, svake godine budemo bolji, izgrađeniji, ljepši, napredniji… I da svake godine možemo mjeriti uspjehe koje smo postigli u prethodnom periodu – rekla je predsjednica Republike Srpske.

Povezani članci

Obilježene 32 godine Višegradske brigade

U Višegradu su danas obilježene 32 godine od formiranja Višegradske brigade i poručeno je da je potrebno srpsko jedinstvo, da se Srbi pomažu i čuvaju Republiku Srpsku. Predsjednik opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da je sloboda skupo plaćena za 145 poginulih boraca i više od 200 ranjenih. “Zato slobodno možemo reći da svako […]

Obilježeno 29 godina Devetog odreda Specijalne brigade policije

U Foči je danas obilježeno 29 godina od formiranja Devetog odred Specijalne brigade policije Republike Srpske u kojem su bili prekaljeni borci koji su se posebno istakli na hercegovačkom i sarajevskom ratištu. “Sjećam se većih bitaka sa fočanskim odredom u kojima su pokazali izuzetnu hrabrost, poput bitke na sarajevskom ratištu kada su muslimanske snage probile […]