Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Cvijanovićeva: Ispoštovala sam sve odluke Narodne skupštine

28 Mart 2024
1 min.
Cvijanovićeva: Ispoštovala sam sve odluke Narodne skupštine

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da sporazumima o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte na zapadnom Balkanu, koje je ranije ratifikovalo Predsjedništvo BiH, nije prekršeno ništa što je Narodna skupština Srpske donijela.


“U Narodnoj skupštini je rečeno da ovi sporazumi mogu da idu i ja sam ih poslije toga uputla u proceduru, ali sporazum o slobodnom kretanju sa ličnim kartama i ukidanju postojećeg viznog režima između BiH i samporoglašenog Kosova nikada nije ratifikovan”, rekla je Cvijanovićeva na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske u odgovoru poslanicima opozicije.

Ona je istakla da je ispoštovala apsolutno sve što je Narodna skupština Srpske tada tražila od nje.

Kada je riječ o priči opozicionih poslanika u vezi sa prenosom nadležnosti, Cvijanovićeva je podsjetila da je do reforme vojske došlo 2005. godine kada su opozicone stranke bile na vlasti.

“U Ustavu BiH ne piše da postoje Oružane snage”, rekla je Cvijanovićeva.

SRNA

Povezani članci

Kilometarske kolone na granicama

Iako je saobraćaj jutros bio umjerenog intenziteta, na graničnim prelazima saobraćaj je sada pojačan, navodi Auto-moto savez Srbije. Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo, gdje su evidentirane ogromne kolone vozila. Najprohodniji granični prelaz trenutno je Gradina, na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, gdje nisu duža zadržavanja. Teretna vozila se na prelazu […]

Dodik: Oni koji su protiv Srpske imaće problem sa njom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je rezolucija o Srebrenici podmukao potez protiv jednog naroda i poručio da će oni koji rade protiv Republike Srpske imati problem sa njom, ali da srpski narod nema razloga za strah i brigu i da će Srpska raditi ono što je u njenom interesu. “Ako bude […]