Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Danas je svjetski dan braće i sestara: Neraskidiva veza

10 April 2024
1 min.
Danas je svjetski dan braće i sestara: Neraskidiva veza

Danas je svjetski dan braće i sestara. Danas posvetite dan svome bratu ili sestri, nazovite ih, popijte kafu, družite se ili ih jednostavno nazovite i recite koliko su vam važni.

Miloš. Elena. Tara. Danilo. Svi oni imaju nešto zajedničko, odnosno, imaju brata ili sestru. Kažu odrastanje uz njih je značilo je igru ali i uživanje svakog dana.

Ne postoji dijete koje nije prošlo neke nesuglasice, male svađa i neslaganja. Međutim, kada odrastemo shvatimo koliko je to sve nebitno jer pored sebe imamo najveći životni dar, svoga brata ili sestru. To su potvrdili i nešto iskusniji i mudriji Banjalučani, koji kažu da im brat ili sestra znače puno i sve u životu.

Brat ili sestra, naučili su nas vrijednostima i životnim lekcijama. Zahvaljujući njima, naučili smo da dijelimo sve, bezuslovno volimo i budemo u svako doba dana i noći za nekoga. Psiholog Lara Pejić kaže da odrastanje uz brata ili sestru znači razvijanje empatije od najranijeg uzrasta, piše ATV.

Život je turbulentan, brz i u toj brzini i ne možemo ostvariti nekada mnogo prijateljstava sa drugima. Ali, ukoliko imamo brata ili sestru, mi već imamo najboljeg prijatelja i neraskidivu vezu za života. Jer, ništa nije ljepše i iskrenije, od bratske ili sestrinske ljubavi.

Povezani članci

Pogledajte kada će Vaskrs i Đurđevdan padati istog dana

Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, ove godine proslavlja se 5. maja, dan prije Đurđevdana, a u narednu deceniju i po desiće se zanimljiva kalendarska situacija kada će pravoslavci ova dva praznika svetkovati istog dana – 6. maja. Inače, praznik Vaskrsenja Hristovog najranije se može svetkovati 4. aprila, a najkasnije 8. maja po julijanskom kalendaru. Zanimljivo, 8. […]

CVIJET koji SIMBOLIŠE VASKRS: Privlači blagostanje, a poklanja se kao izraz ljubavi

Legenda kaže da je đurđevak nastao od suza Bogorodice prolivenih pored krsta na kojem je razapet Isus Hrist. Zato se smatra važnim cvetom za hrišćane pa je velika sreća kad procveta dovoljno rano da se može uneti u kuću za Uskrs. Za ovaj nežni skromni cvet vezuju se mnoga verovanja, a žene posebno vole njegov […]