Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje

29 April 2024
2 min.
Dodik: Uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da mu je uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje pred Sudom BiH budući da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta.

“Nemamo mogućnost da ovdje dokažemo svoju nevinost”, istakao je Dodik.

Dodik je istakao da se dokazuje tvrdnja da je proces protiv njega politički namješten i da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta.

“Nisam advokat, ali dovoljno znam da je nemoguće da internet stranica OHR-a bude vjerodstojna, to samo govori u kakvoj zemlji živimo”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je BiH vježbalište u koju dolaze nedovršeni i da pokušavaju voljom sile koja stoji iza njih nameću sistem.

Dodik smatra da je dobro da se ide do kraja i vidi se sva farsa.

“Tužilaštvo ništa nije imalo, izvodilo svjedoke koji su radili svoj posao”, istakao je Dodik i dodao da je ovdje sve nakaradno po uzoru na Haški tribunal i da se pravi pompezna priča.

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Dodiku i Lukiću zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Ispred Suda BiH i danas su se okupili brojni građani i zvaničnici koji su došli da pruže podršku predsjedniku Srpske i Lukiću.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Šmit je politička štetočina koja radi protiv BiH

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je Kristijan Šmit “politička štetočina” koja radi protiv BiH, a prije svega protiv Republike Srpske i srpskog naroda, te da će institucije Srpske na adekvatan način da reaguju na njegov izvještaj Savjetu bezbjednosti UN. “Šmit je destabilizujući faktor i generiše sve krize u BiH”, rekao je Košarac […]

Ponovo se odgađa glasanje o rezoluciji o Srebrenici?

Glasanje o rezoluciji o Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN trebalo bi da bude odgođeno do 22. maja. Kako za Srpskainfo otkrivaju izvori iz diplomatskih krugova, uprkos lobiranju jednog broja zemalja da glasanje bude održano 15. maja, skoro pa izvjesno je da će ono biti odgođeno do 22. maja. Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović ranije […]