Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Dejan Bodiroga na čelu Evrolige? Kakva čast za srpsku legendu

20 Maj 2022
2 min.
Dejan Bodiroga na čelu Evrolige? Kakva čast za srpsku legendu

Među klubovima-vlasnicima Evrolige postoji ideja da Dejan Bodiroga preuzme jednu od rukovodećih uloga.

Bodiroga je jedan od igrača koji je najviše uticao na popularizaciju Evrolige, kojom je dominirao početkom ovog vijeka i tri puta bio šampion.

Kako prenosi “Mocart Sport”, uskoro bi moglo da se desi i da u odjelu funkcionera pomogne daljem razvoju vrhunske klupske košarke na “Starom kontinentu”.

Navodno bi Bodirogin povratak u Evroligu mogao da bude na stolu već tokom narednog sastanka vlasnika, planiranog za sljedeću sedmicu (najverovatnije 25. maja).

– Nezvanično se sa više strana može čuti ono što mi u Srbiji odavno znamo, da je Bodiroga prava ličnost za jednu od čelnih pozicija Evrolige, ne samo zbog blistave i pobjedničke igračke karijera, nego i zbog velikog poštovanja koje uživa u Španiji, Grčkoj, Italiji, odnosno gdje god da se pojavi, kao i zbog njegove sposobnosti da kao čelnik velike organizacije prepozna prave putokaze, što je i potvrdio kada je kao potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije objasnio u kom smjeru treba da se razvija naša reprezentativna košarka da bi se vratila u evropski i svetski vrh – prenosi “Mocart Sport”.

Takođe, mnogi smatraju da bi Bodiroga, kao ličnost od integriteta, koji nikad nije vukao ishitrene poteze, već je odlučivao razložno, ne rušeći mostove iza sebe, mogao da bude glavna spona u približavanju različitih mišljenja klubova.

Jer osim što tečno govori engleski, italijanski i španski (služi se i grčkim jezikom), odlično razumije i mentalitet zemalja iz kojih dolazi ne mali broj klubova u Evroligi.

Novosti

Povezani članci

Miloš Teodosić završio u bolnici

Iskusni košarkaš Miloš Teodosić obavio preglede i odlučeno da ne igra naredni meč u Evroligi. Košarkaški klub Crvena zvezda obavijestio je javnost da će na gostovanju Realu u Madridu biti oslabljen za najboljeg igrača tima u tekućoj sezoni, Miloša Teodosića. Iskusni plejmejker neće otputovati sa ekipom u Španiju, ali će biti spreman za naredni meč […]

Jokić ispisao istoriju NBA lige!

Iako je Jokić doživio poraz sa Denverom, uspio je da se upiše zlatnim slovima u istoriju NBA lige. Nikola Jokić je doživio poraz sa Denverom prethodne noći koji je ozbiljno zakomplikovao situaciju na tabeli. Nakon što je Finiks na gostovanju u Koloradu slavio 104:97, sada je situacija na tabeli Zapada takva da bi vrlo lako moglo […]