Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Đurić: Beograd će voditi slobodarsku i nacionalno odgovornu politiku

04 Maj 2024
2 min.
Đurić: Beograd će voditi slobodarsku i nacionalno odgovornu politiku

Srbija će u narednom periodu voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu spoljnu politiku pružene ruke i saradnje, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

“Mi smo u biznisu pravljenja prijatelja, jačanja veza i unapređenja imidža Srbije u međunarodnoj zajednici”, rekao je Đurić, nakon što je preuzeo dužnost šefa diplomatije od svog prethodnika Ivice Dačića.

Đurić je naveo da država Srbija nastavlja sa politikom kontinuiteta kada je riječ o spoljnim poslovima, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je dodao da se Dačić prethodnih godina hrabro i odlučno borio za interese Srbije, kao dio tima na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Radićemo složno i jedinstveno. Radujem se nastavku naše prijateljske i profesionalne saradnje i kroz ministarstva koja vodimo i zajedno sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem i predsednikom Vučićem. Trudićemo se da delujemo skladno, posvećeno, marljivo i u interesu svih građana”, izjavio je Đurić.

Dačić, koji će u novoj Vladi Srbije biti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je da će zajednički cilj ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova biti odbrana državnih i nacionalnih interesa, te da će u tom smislu novi šef srpske diplomatije imati njegovu punu podršku.

On je dodao da je zajedno sa Đurićem i Vučićem dio tima koji se od 2012. godine kontinuirano bavio najtežim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

“Poželeo bih novom šefu srpske diplomatije uspeh i sreću u radu kako bismo kao država i narod uspešno pobedili teškoće sa kojima se suočavamo”, rekao je Dačić.

SRNA

Povezani članci

Dodik i Vučić na ručku sa patrijarhom i episkopima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se danas sa NJegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve. Sastanak u formi radnog ručka održan je u Beogradu. Prije ručka je održana molitva. 

Hrvatski sabor bira novu Vladu, imaće 18 članova

Hrvatski sabor danas bira novu vladu mandatara Andreja Plenkovića, koja će imati 18 članova, među kojima su tri ministra iz reda Domovinskog pokreta. Vladu će u parlamentu predstaviti Plenković, kome je ovo treći mandat u nizu na čelu izvršne vlasti. Osim članova vlade iz Domovinskog pokreta, od kojih su neki bivši HDZ-ovci, izvršna vlast ostaje […]