Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Odgađanje sjednice Generalne skupštine potvrda uspjeha naših napora

26 April 2024
2 min.
Dodik: Odgađanje sjednice Generalne skupštine potvrda uspjeha naših napora

Predsjednik Repiblike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odlaganje sjednice Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici ukazuje da je očigledno da u vezi sa tim postoji kriza predlagača i da su uspjeli napori političkih predstavnika Srba da objasne da bi to mogao da bude veći problem od bilo kakvog rješenja.


“Očigledno je da u tome postoji kriza onih koji su to predlagali. Kriza je u činjenici da je to predloženo unilateralno od /ambasadora BiH pri UN Zlatka/ Lagumdžije i da to nije stav BiH”, rekao je Dodik novinarima u Tesliću.

Dodik je istakao da je očigledno da napori, prije svega srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, pa i ostalih koji su radili na tim pitanjima, urodili plodom.

“Uspjeli smo da objasnimo da bi to mogao da bude veći problem nego bilo kakvo rješenje.
Sada se u to, koliko ja imam informacije, uključuju i neke druge dimenzije. Najbolje bi bilo da se to ne desi, ali ako se i desi, ono će nesumljivo izazvati ozbiljan politički i svaki drugi kuršlus u samoj BiH”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je ideja bila da se sjednica Vlade Srpske održi u Srebrenici 2. maja, na dan kada je bila predviđena sjednica Generalne skupštine UN na kojoj je trebalo da se glasa o rezoluciji o Srebrenici.

Odgovarajući na pitanje da li će biti odgođena ta sjednica Vlade, Dodik je rekao da će razgovarati sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem da bude odgođena.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Velika mi je čast što sam ugostio patrijarha Porfirija (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da mu je velika čast što je mogao ugostio patrijarha Porfirija koji je očitao molitvu i blagoslovio trpezu na njegovoj krsnoj slavi. – Đurđevdan je veliki dan za moju porodicu i mene jer se okupljamo oko krsnog imena, naše vjere i tradicije – napisao je predsjednik Srpske na […]

Srpska bogatija za 19 beba

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj rođeno je 19 beba, 11 dječaka i osam djevojčica, rečeno je Srni u porodilištima. Po četiri bebe rođene su u Banjaluci i Doboju, tri u Bijeljini, po dvije u Istočnom Sarajevu i Zvorniku, te po jedna u Prijedoru, Trebinju, Foči i Gradišci. U Banjaluci su rođene tri djevojčice […]