Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik otvorio Ekonomski forum; Stvorićemo dobar ambijent za nastavak saradnje sa Mađarskom (VIDEO)

05 April 2024
2 min.
Dodik otvorio Ekonomski forum; Stvorićemo dobar ambijent za nastavak saradnje sa Mađarskom (VIDEO)

Republika Srpska je stabilna zajednica i iskazuje upornost da izgradi svoje društvu na bazi svojih nacionalnih interesa. Srpska pruža niz mogućnosti za razvoj, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na Ekonomskom forumu u Banjaluci.

– Danas će i naši prijatelji iz Mađarske saznati dosta i o nama i našoj privredi – naveo je Dodik.

Istakao je da ni jedan mađarski privrednik konkurencija, već samo partner u izgradnji poslova.

– Mađarska podržava put BiH ka EU, ali mi jasno želimo da kažemo da i Republika Srpska bude vidljiva na tom putu – rekao je Dodik.

Istakao je da je Mađarska spremna da razgovara sa svim privrednim subjektima iz Mađarske,

– I nemojte oklijevati da komunicirate s nama, a mi ćemo vam pomoći o tome. Možemo vam ponuditi jeftinu električnu energiju. Želimo da vas stimulišemo. Mi imamo i neke prednosti. Nema poreza na dohodak, i to treba da znate. Uz niz stimulansa stojimo vam na raspolaganju od lokalnih zajkednica do republičkih institucija. Za svaki posao potreban je dobar ambijent, a uz to imater i dobre prijatelje – poručio je Dodik.

Povezani članci

Bubić: Sve je počelo od Šmita i njegovog dolaska u BiH, zato on treba da svjedoči

Prvi među svjedocima u procesu protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika je Kristijan Šmit, jer od njega je sve počelo, odnosno od njegovog dolaska i smatram da je pojavljivanje Šmita pred Sudom BiH i u njegovom interesu, da prikaže poštovanje prema toj zemlji i pravosuđu, rekao je advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Goran Bubić. – […]

Neradni dani za prvomajske i vaskršnje praznike

Neradni dani za prvomajske i vaskršnje praznike u Republici Srpskoj biće 1. i 2. maj, zatim 3, 5. i 6. maj, kao i 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, a u […]