Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Srpska će proglasiti nezavisnost ako Šmit interveniše u vezi sa imovinom

10 April 2024
1 min.
Dodik: Srpska će proglasiti nezavisnost ako Šmit interveniše u vezi sa imovinom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska, ukoliko Nijemac Kristijan Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da svoj status brani tako što će proglasiti nezavisnost.

Dodik je naveo da je francuske senatore u Parizu danas informisao da Nijemac Šmit, koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni poredak u BiH.

“Mi smo iznijeli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku”, istakao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Parizu sa francuskim senatorima, nakon čega će razgovarati i sa savjetnikom francuskog predsjednika Emanuelom Bonom.

SRNA

Povezani članci

Danas nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću danas će pred Sudom BiH biti nastavljeno suđenje za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita. Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao je Srni da će Tužilaštvo izvoditi svoje materijalne dokaze na koje je odbrana dala prigovore u pisanoj formi. Nastavak suđenja predviđen […]

Dodik: Srbija da podrži Srpsku u njenim nastojanjima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razumije da osuda srpskog naroda zatvara mogućnost razvojne pozicije i istakao da će pokušati da uvjeri Vučića da Srbija podrži Srpsku u njenim nastojanjima, te da pristupi sprovođenju tužbi protiv onih koji su kršili Dejtonski mirovni sporazum. “Predsjednik Vučić radi ozbiljan posao i […]