Ravna planina banerRavna planina baner

Trejleri

Dokumentarni film “Republika Srpska: Borba za slobodu” Borisa Malagurskog stiže u Sokolac (VIDEO)

24 Februar 2023
1 min.
Dokumentarni film “Republika Srpska: Borba za slobodu” Borisa Malagurskog stiže u Sokolac (VIDEO)

Dokumentarni film „Republika Srpska: Borba za slobodu“ autora i režisera Borisa Malagurskog biće prikazan u Sokocu, u nedjelju, 5.marta u Duhovnom centru „Romanijske Lazarice“ sa početkom u 17 časova. ULAZ JE SLOBODAN.

„Republika Srpska: Borba za slobodu“ je dugometražni dokumentarni film koji predstavlja uzbudljivu priču o viševjekovnoj borbi srpskog naroda da bude svoj na svome, uz intervju sa proslavljenim srpskim režiserom Emirom Kusturicom. Od zanimljivih istorijskih priča do javnosti nepoznatih anegdota, film slikovito dočarava duh naroda sa zapadne strane Drine, njegov mentalitet, domaćinski odnos, hranu i muziku, kao i posebnosti različitih delova Srpske i šire kroz zanimljive priče iz tih krajeva.

Organizator primijere filma u Sokocu je Javna ustanova za kulturu „Pero Kosorić“, a pokrovitelji kabinet Načelnika opštine Sokolac i Šumsko gazdinstvo „Romanija“ Sokolac.

Povezani članci

Netfliks planira da podigne cijene

Platforma Netfliks planira da podigne cijenu svoje usluge bez reklama nakon što se okončao štrajk holivudskih glumaca, objavio je danas Volstrit džurnal. Prema pisanju lista, Netlfiks pregovara o podizanju cijena na nekoliko tržišta širom svijeta, ali će vjerovatno početi od SAD i Kanade, prenosi Rojters. Nije poznato za koliko će Netfliks podići cijene, kao ni […]

Izašao novi trejler za “Nemoguća misija: Odmazda” film (VIDEO)

Tom Kruz je neumoran. To je jedino što se može pomisliti nakon što je najavljen novi nastavak “Nemoguće misije” koji je podijeljen u dva dijela. “Nemoguća misija: Odmazada – prvi dio” stiže uz novu najavu nevjerovatnih vrataolomija koje izvodi glumac. U ovom nastavku Itan Hant (Tom Kruz) i njegov IMF tim kreću u najopasniju misiju […]