Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Dvostruki aršini sarajevske čaršije

28 Oktobar 2021
2 min.
Dvostruki aršini sarajevske čaršije

“O glavi možda i može da se pregovara, ali o obrazu, ko ima obraza, ne može“.

Text, letter

Description automatically generated

A picture containing text, outdoor

Description automatically generated

Sarajevo i Istočno Sarajevo su već odavno dva samo geografski povezana prostora i ništa više od toga. Političko Sarajevo već godinama radi na tome i koristi svaku priliku da ponizi svaku srpsku žrtvu i opravda zločine koje su činili pojedinci/grupe iz tzv. Armije RBiH. Pečat na ovu konstataciju stavilo je Gradsko vijeće Sarajeva, na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, koje je sa 20 glasova ZA, jednim protiv i 4 suzdržana, usvojilo odluku o podizanju spomen-obilježja Kazani, koji je upućen na prijedlog gradonačelnice Karić.

Svako ko medijski sadržaj doživljava više od samog naslova primjetiće kako se u prijedlogu teksta koji treba da stoji na samom spomen-obilježju NE NAVODE POČINIOCI ZLOČINA, iako je za ovaj zločin osuđeno 14 vojnika tzv. Armije RBiH pod komandom Mušana Topalovića Cace. Podsjećanja radi, u Sarajevu se na nekoliko mjesta nalaze table na kojima se užasnim natpisom „Srpski zločinci“ etiketira jedan cijeli narod. 

Dakle, u Sarajevskoj nahiji dozvoljeno je etiketirati cijeli jedan narod ali samo ako se radi o Srbima. Koliko god Istočno Sarajevo ima snage i želje, inicijativa i pokušaja da pruži ruku, Sarajevo to uporno odbija i samo produbljuje svaku moguću krizu ostavljajući mladim generacijama teško breme prošlosti.

Povezani članci

Godinama bili neaktivni; sada se “bude” i vrede pravo bogatstvo

Bitkoin novčanik koji sadrži milione dolara vrednu kriptovalutu izašao je iz stanja mirovanja. Iz ovog ili onog razloga, novčanik nije obavljao transakcije godinama, uprkos tome što sadrži novac koji može da promeni život. Novčanik nije korišćen od 2013., jedva nekoliko godina nakon što je nestao tajanstveni kreator bitkoina Satoši Nakamoto. Novčanik trenutno sadrži bitkoin vredan […]

Srbi iz Federacije ne žele da budu statistička greška – traže isto što imaju Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj

Od 600.000 Srba koliko je pre rata živelo u delu sadašnje Federacije u BiH, sada ih živi svega oko 50.000. Prema nezvaničnim podacima, najdrastičnije smanjenje Srba u proteklom ratu desilo se u Sarajevu, u kojem je pre rata živelo 160.000 Srba, a sada ih manje od je 10.000, što je Srbe svelo na statističku grešku.Upravo […]