Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Grenel saglasan sa Zurofom da zločin u Srebjenici nije genocid

20 April 2024
1 min.
Grenel saglasan sa Zurofom da zločin u Srebjenici nije genocid

Bivši izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saglasio se u vezi sa Srebrenicom sa direktorom Centra “Simon Vizental” Efraimom Zurofom koji je napisao u “DŽeruzalem postu” da nije svaki zločin genocid.


“Ovo je tako istinito. Nijemci guraju rezoluciju UN da označi genocid 29 godina nakon tog događaja”, napisao je Grenel na mreži “Iks”.

On je naveo da ne treba sve ratne zločine označiti kao genocid.

“Guranje nekih drugih ratnih zločina pod oznaku genocid slabi ono što je tadašnja njemačka vlast uradila 1941. godine. Držite politiku podalje od ovog osjetljivog, ali važnog etiketiranja”, zaključio je Grenel.

Zurof je napisao u tekstu da zločin u Srebrenici ne odgovara definiciji genocida i da se posljednjih godina pojam genocid upotrebljava u slučajevima koji ne ispunjavaju kriterijume prvobitne definicije tog zločina.

SRNA

Povezani članci

Poljanski: BiH na ivici sukoba zbog potkopavanja pozicija Srba

BiH je na ivici oružanog sukoba zbog postupaka predstavnika Zapada kojima se krši Dejtonski mirovni sporazum i zbog njihovih težnji da potkopaju pozicije Srba, izjavio je zamjenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski. On je rekao da će večeras biti održana “teška sjednica” u Savjetu bezbjednosti UN o BiH. “Večeras predstoji zanimljiva i teška sjednica. […]

U pucnjavi u Šarlotu ubijena četiri policajca, četiri ranjena

Četiri policajca su ubijena, a četiri su ranjena tokom akcije hapšenja u gradu Šarlot u američkoj državi Sjeverna Karolina. Policajci su ubijeni dok su pokušali osuđenom zločincu da uruče nalog za hapšenje, a u incident su umiješana najmanje dva naoružana napadača. Tijelo jednog osumnjičenog pronađeno je u dvorištu kuće u kojoj se zatvorio, a blokada […]