Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

INOVACIJA STIŽE NA GMAIL: Vještačka inteligencija će moći da napiše imejl umjesto vas

17 Maj 2023
2 min.
INOVACIJA STIŽE NA GMAIL: Vještačka inteligencija će moći da napiše imejl umjesto vas

U pet decenija od svog postojanja, imejl je potpuno promijenio način na koji komuniciramo, ali je postao i prepreka. Gugl sada to mijenja.

Mnogi od naših sitnih zadataka, poput kontaktiranja ljekara za medicinsku dokumentaciju ili traženja povrata novca od onlajn prodavnice, pretvorili su imejl u naporan rad. Zato Gmail dodaje novu funkciju čiji je cilj da se olakša pisanje dosadnih imejlova.

Na događaju Gugl I/O, glavni direktor Gugla Sundar Pičai najavio je “Help Me Write” koji pokreće Gugl vještačka inteligencija, a nova usluga će za vas pisati automatizovane poruke na Gmailu i drugim Gugl aplikacijama.

Sa 1.8 milijardi aktivnih korisnika Gmaila, “Help Me Write” mogao bi da ima veliki uticaj na način na koji svijet komunicira putem imejla. Nova funkcija proširiće u Gmailu opciju “Smart Compose” koju je Gugl predstavio 2018. godine, kao i funkciju “Smart Reply” dodatu 2017.

Dok “Smart Reply” nudi osnovne automatizovane odgovore, a “Smart Compose” nudi prijedloge dok kucate, “Help Me Write” će ići mnogo dalje od toga, stvarajući kompletan imejl iz osnovnog predloška. Taster “pročisti” može da skrati tekst, razradi ili učini e-poštu formalnijom. Nakon toga možete dodatno da uredite mejl ručno ili da ga pošaljete takvog kakav jeste.

U svojoj demonstraciji na Gugl I/O, Pičai je upotrebio “Help Me Write” da sastavi imejl u kojem od avio-prevoznika traži puni povrat novca za otkazani let. “Help Me Write” kreirao je poruku od nule koristeći informacije prikupljene iz ponude vaučera koju je avio-kompanija poslala imejlom.

“Help Me Write” koriste Gugl Docs i Gmail testeri od marta, a slična grupa testera počeće da koristi AI pomoćnike za Gugl Sheets i Gugl Slides u junu.

Pičai je rekao da će “Help Me Write” biti zvanično lansiran s ažuriranjem Gugl Workspacea, ali tačan datum još nije poznat, piše b92.

B92

Povezani članci

Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija u Srebrenici ne bude usvojena

 Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom istakao je u razgovoru sa senatorom Republike Srpske Aleksandrom Vulinom da Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici i da će iskorisiti svoj uticaj kako bi njeno donošenje bilo spriječeno. Patrušev je u razgovoru sa Vulinom rekao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština UN […]

Hoćemo li moći roštiljati za 1. maj? Meteorolog Savić otkrio kakvo nas vrijeme čeka za majske praznike

Relativno svježe vrijeme za ovo doba godine potrajaće do petka, biće promjenljivo oblačno, svježe i nestabilno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima, govori meteorolog Anđelko Savić. Kako kaže Savić, najviše padavina očekuje se u popdnevnim časovima utorka i u srijede. – Postepeno stabilizacija vremena uslijediće od petka, a od vikenda i povratak proljeća i proljećnih […]