Ravna planina banerRavna planina baner

Vijesti

Izmjena rezima saobraćaja zbog pomena ubijenm u Dobrovoljačkoj

20 April 2024
3 min.
Izmjena rezima saobraćaja zbog pomena ubijenm u Dobrovoljačkoj

U Sarajevu će danas privremeno biti izmijenjen režim saobraćaja zbog odavanja počasti pripadnicima JNA ubijenim u Dobrovoljačkoj ulici.


Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Vlade Republike Srpske za privremenu izmjenu režima saobraćaja radi sprovođenja mjera bezbjednosti javnog okupljanja od 10.40 do 12.00 časova.

Privremeno će biti zabranjen saobraćaj za motorna vozila u Ulici Derviša Numića, raskrsnici Puta “Mladih muslimana” i Ulice Derviša Numića, Zagrebačkoj ulici, ulicama Terezija, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića /dionica od raskrsnice Ulice Hamdije Kreševljakovića i Ulice Hamze Hume – Most na Skenderiji – do raskrsnice Ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija – At mejdan/, osim unaprijed organizovano formirane kolone vozila sa učesnicima javnog okupljanja.

Zabrana pješačkog saobraćaja odobravaće se u zavisnosti od procjene pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da se kolona ne može bezbjedno kretati u neizmijenjenom režimu saobraćaja, u ulici Skenderija /dionica od raskrsnice ulica Skenderija i Čobanija do raskrsnice ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, uključujući lokalitet trolejbuske okretnice Drvenije, kao i most Drvenija/, Hamdije Kreševljakovića /dionica od raskrsnice ulica Hamdije Kreševljakovića i Čobanije do raskrsnice ulica Hamdije Kreševljakovića i Mjedenice/.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u ovim ulicama i u naznačenom terminu utvrđivaće operativni organi kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, u zavisnosti od situacije na terenu, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Prema rješenju Ministarstva, dozvoljava se privremena izmjena režima saobraćaja u Ulici Skenderija /dionica od raskrsnice sa ulicom Terezija – Most na Skenderiji – do raskrsnice sa Ulicom Hamdije Kreševljakovića – Drvenija i u Ulici Hamdije Kreševljakovića od raskrsnice sa ulicom Čobanija do raskrsnice sa ulicom Ćumurija – At mejdan/ tako da se unaprijed organizovano formirana kolona u povratku vrati istom maršrutom, uz pratnju i obezbjeđenje MUP-a Kantona Sarajevo.

MUP Kantona Sarajevo može u slučaju potrebe potpuno ili dijelom zabraniti odvijanje pješačkog saobraćaja u skladu sa operativnom i bezbjednosnom procjenom ovog organa, a s ciljem obezbjeđivanja učesnika manifestacije.

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune obustave saobraćaja biće Baščaršija-Skenderija: Obala Isa-bega Isakovića-Hamdije Kreševljakovića /dionica pored At mejdana/-Obala Kulina bana, Skenderija-Baščaršija: Terezije-Hamze Hume-Obala Kulina bana /nakon prolaska učesnika manifestacije uz pratnju MUP-a/.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja, vršiće pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon stvaranja bezbjednih uslova, biće uspostavljen redovni režim saobraćaja.

U Istočnom Novom Sarajevu i Sarajevu danas će biti obilježene 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj ulici koji su nad pripadnicima JNA počinile muslimanske paravojne formacije.

Odavanje počasti u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici do sada se svake godine održavalo 3. maja, ali je zbog vaskršnjih praznika, predviđeno za sutra.

SRNA

Povezani članci

Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija u Srebrenici ne bude usvojena

 Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom istakao je u razgovoru sa senatorom Republike Srpske Aleksandrom Vulinom da Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici i da će iskorisiti svoj uticaj kako bi njeno donošenje bilo spriječeno. Patrušev je u razgovoru sa Vulinom rekao da Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština UN […]

Hoćemo li moći roštiljati za 1. maj? Meteorolog Savić otkrio kakvo nas vrijeme čeka za majske praznike

Relativno svježe vrijeme za ovo doba godine potrajaće do petka, biće promjenljivo oblačno, svježe i nestabilno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima, govori meteorolog Anđelko Savić. Kako kaže Savić, najviše padavina očekuje se u popdnevnim časovima utorka i u srijede. – Postepeno stabilizacija vremena uslijediće od petka, a od vikenda i povratak proljeća i proljećnih […]