Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“Jahorina film festival” sutra otvara film “Naših 15 godina”

21 Septembar 2021
2 min.
“Jahorina film festival” sutra otvara film “Naših 15 godina”

Festival dokumentarnog i kratkog filma “Jahorina film festival” sutra će u Palama biti otvoren projekcijom filma “Naših 15 godina”, u prisustvu učesnika, novinara i gostiju.


Ove godine selekcioni tim pogledao je više od 800 filmova i u četiri festivalske kategorije, u konkurenciju za nagrade odabrana su 52 filma, od toga 31 dokumentarni, 12 kratkih, četiri studentska i pet eksperimentalnih filmova, saopšteno je iz pres službe “Jahorina film festivala”.

Svečanog otvaranja 15. po redu festivala ove godine neće biti iz poznatih razloga, a manifestacija će biti otvorena u hotelu “Damis” u 19.00 časova.

Kao i uvijek, na “Jahorina film festivalu” biće prikazani najbolji svjetski dokumentarni i kratki igrani filmovi iz prethodne godine, među kojima će se tradicionalno naći mnogi naslovi prikazani na najvećim svjetskim festivalima i dobitnici najprestižnijih nagrada.

Ovogodišnji 15. festival biće održan u prilagođenom formatu i trajaće do subote, 25. septembra. Gledanje filmova na internet platformi biće ograničeno samo na prostor BiH.

Konferencija za novinare planirana je za sutra, 22. septembra, u 18.45 časova.

Odabrana selekcija najboljih svjetskih i regionalnih filmova, biće dostupna putem digitalne platforme /www.adriatv.muvi.com/ besplatno, uz obaveznu registraciju, a drugi dio selekcije, uz neophodne saglasnosti autora, biće prikazan na televiziji Istočno Sarajevo i u hotelu “Damis”.

Uprava festivala putem servisa “Muvi” je svojim korisnicima obezbijedila besplatno, u videoteci, deset filmova sa ovogodišnjeg izdanja Festivala koji se mogu pogledati do nedjelje, 26. septembra, navodi se u saopštenju.

Kompletan program festivala sa terminima projekcija može se pogledati na stranici /www.jahorinafest.org/.

Jahorina film festival je pokrenut 2007. godine, a organizator je udruženje “Jahorinafest”.

Osnivač, umjetnički direktor i selektor festivala je Mirko Despić.

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]