Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Jokić odličan pred odlučujući duel, zbog njega komentator „progovorio“ na srpskom

10 April 2024
2 min.
Jokić odličan pred odlučujući duel, zbog njega komentator „progovorio“ na srpskom

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je 28 poena, 13 skokova i sedam asistencija u pobedi Denver nagetsa nad Juta džezom 111:95.

Bio je to rutinski i ujedno vrlo važan trijumf Denvera u borbi za prvo mjesto Zapada sa Minesotom, piše RTS.

Nagetsi su u Solt Lejk Sitiju kontrolisali meč od početka do kraja. Jedini blaži pad se desio krajem treće dionice, kad su se domaćini primakli na tri poena zaostatka.

Vrlo brzo su se početkom četvrtog perioda sve brige oko eventualnog preokreta sklonile i Denver je došao do 55. pobjede u sezoni.

Tandem Nikola Jokić – Džamal Mari je bio na vrhuncu zadatka, a obojica po 28 poena. Srpski centar je uhvatio 13 skokova i podijelio sedam asistencija za 34 minuta, dok je kanadski bek do svog učinka došao za 27 minuta na parketu.

Zanimljivo, na Jokićev pogodak sa distance je komentator Džeza odreagovao na srpskom – “trojka!”.

Talen Horton-Taker sa 24 poena i Omer Jurtseven sa 20 poena i 11 skokova nosili su Jutu. Dabl-dabl učinak je imao i Luka Šamanić sa 15 poena i 10 skokova.

Nagetsima slijedi odlučujući duel za prvo mjesto Zapada protiv direktnog konkurenta Minesota timbervulvsa.

Povezani članci

Košarkaši “Jahorine” prvaci Srpske

 Košarkaški klub /KK/ “Jahorina” novi je šampion Republike Srpske nakon što je večeras na Palama pobijedio ekipu “Budućnosti” iz Bijeljine. KK “Jahorina” je u trećem meču finala Prve lige Republike Srpske pobijedio rezultatom 82:62 i time izborio plasman u Ligu BiH. Predsjednik KK “Jahorina” Nedeljko Elek izrazio je zadovoljstvo zbog ovog uspjeha. “Rekli smo na […]

KK “Jahorina” danas igra za titulu

Košarkaši “Jahorine” dočekaće danas ekipu “Budućnosti” iz Bijeljine u trećem meču finala Prve lige Republike Srpske. Utakmica će biti odigrana u sportskoj dvorani “Peki” sa početkom u 19.00 časova, a paljanski prvoligaš imaće priliku da osvoji šampionsku titulu na domaćem terenu, jer trenutni rezultat u pobjedama iznosi 2:0 u korist “Jahorine”. Iz Košarkaškog kluba “Jahorina” […]