Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Jurić: Aktiviranje “Amber alerta” će dobiti smisao ako se Danka vrati živa

03 April 2024
1 min.
Jurić: Aktiviranje “Amber alerta” će dobiti smisao ako se Danka vrati živa

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Igor Jurić izjavio je da će prvo aktiviranje sistema “Pronađi me” u Srbiji dobiti smisao ako se nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić vrati živa.


Jurić je istakao da je u slučaju nestale Danke, za kojom se traga već deveti dan, najvažnije da se utvrdi istina i da svi koji su uključeni u proces traženja ostanu profesionalni i objektivni jer je riječ o osjetljivom slučaju.

“Moramo biti spremni za svaku opciju, a najvažnija je istina”, rekao je Jurić.

S obzirom na okolnosti i uzrast djeteta, kaže Jurić, jedina nada je da je dvogodišnja Danka oteta.

On je rekao za televiziju “Pink” da vjeruje u istražne organe Srbije i da bi, ako su medijski natpisi tačni da su na granici sa Rumunijom snimljene dvije žene koje su uočene i na snimku iz Beča na kome je navodno i mala Danka, to bio ogroman trag.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz okoline Bora ušla je u deveti dan.

Za Dankom se intenzivno traga na području gdje je nestala, ali i u zemljama regiona i Austriji, gdje je navodno djevojčica viđena o čemu postoji video zapis.

Djevojčica je stavljena i na žutu potjernicu Interpola.

SRNA

Povezani članci

Haos u vrtiću: Vršnjak izujedao djevojčicu po licu  i rukama

Djevojčica je teško povrijeđena u vrtiću u Sremskoj Mitrovici kada je na nju nasrnuo vršnjak i izujedao je. Sada su poznate i povrede koje je zadobila. Dijete je jako izujedano svuda po licu i rukama, a ugrizi su toliko snažni da se usijecaju duboko u kožu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za “Blic” navode […]

Patrijarh Porfirije: Ne smijemo dozvoliti da se pomirimo sa smrću kao posljednjom činjenicom našeg života (VIDEO)

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na Lazarevu subotu, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru. Patrijarh srpskije u besjedi rekao da smo mi pred smrću i u smrti sami po sebi nemoćni, ali da imamo moć nad onim što prethodi smrti, imamo u svojim rukama svoj život koji vodi i […]