Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Karan: MUP Srpske maksimalno štiti predsjednika Srpske

29 Mart 2024
2 min.
Karan: MUP Srpske maksimalno štiti predsjednika Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je predsjednik Srpske Milorad Dodik već godinama najugroženija ličnost, te naveo da MUP pruža maksimalnu zaštitu u smislu fizičkog obezbjeđenja, ali i reagovanja na sve upućene prijetnje koje nisu rijetkost.

“Svakodnevno razmatramo svaku bezbjednosnu situaciju, koja se odnosi na moguće ugrožavanje bezbjednosti predsjednika Republike Srpske. Prošle godine imali smo desetak napada različite vrste i upućenih prijetnji prema predsjedniku”, rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je na svaku prijetnju reagovao MUP i svaku prijetnju shvataju veoma ozbiljno.

“Preduzimamo i preduzećemo sve adekvatne mjere. Garancija smo bezbjednosti predsjednika Republike. U to ne treba niko da sumnja. Svi oni koji se drznu da na protivpravan način priđu predsjedniku, biće eliminisani u tom smislu da se spriječe u tome”, istakao je Karan.

On je ponovio da je nivo obezbjeđenja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na najvišem nivou.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče na posebnoj sjednici Narodne skupštine da mu se konstantno prijeti da će biti uhapšen i da je dobio informaciju da će pucati u njega ukoliko ljudi koji ga čuvaju pruže otpor.

“Kažem da ćemo pružiti otpor. Zbog čega žele da me hapse? Zato što je napakovano da sam ovakav ili onakav”, rekao je Dodik.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 18 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba – po devet djevojčica i dječaka. Najviše beba rođeno je u Banjaluci – sedam, potom u Doboju tri, u Zvorniku i Bijeljini po dvije, te u Prijedoru, Trebinju, Foči i Istočnom Sarajevu po jedna, rečeno je Srni u ovim porodilištima. U Banjaluci […]

Kilometarske kolone na granicama

Iako je saobraćaj jutros bio umjerenog intenziteta, na graničnim prelazima saobraćaj je sada pojačan, navodi Auto-moto savez Srbije. Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo, gdje su evidentirane ogromne kolone vozila. Najprohodniji granični prelaz trenutno je Gradina, na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, gdje nisu duža zadržavanja. Teretna vozila se na prelazu […]