Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: “Rezolucija o Srebrenici” vratiće se kao bumerang njenim kreatorima

24 April 2024
2 min.
Košarac: “Rezolucija o Srebrenici” vratiće se kao bumerang njenim kreatorima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je “rezolucija o Srebrenici” nastavak politike zasnovane na lažima i manipulacijama koja će se kao bumerang vratiti njenim kreatorima i sponzorima.


“Stotinu puta ponovljena laž neće postati istina, čak i da ovaj sramni pamflet bude usvojen. Unilateralno, neustavno i nezakonito djelovanje bošnjačkog političkog faktora imaće nesagledive posljedice po BiH. Otvorili su Pandorinu kutiju i moraće da snose odgovornost za nepoštovanje ustavnih nadležnosti i dejtonske strukture BiH, čime su doveli u pitanje opstanak ove zemlje”, poručio je Košarac.

On je konstatovao da cilj ovog nečuvenog dokumenta nisu međunarodno pravo, mir i pomirenje, nije čak ni empatija prema žrtvama. “Ovo je oružje u organizovanoj borbi bošnjačke politike i kolektivnog zapada protiv Srpske, Srbije i srpskog naroda. No, moraju znati da ‘ko se mača lati, od mača i strada'”, objavio je Košarac na Instagramu.

On je ukazao da će stradalnik biti BiH, jer ona ne može funkcionisati u društvu u kojem je narativ bazirani na lažima, a ne na istini, ona ne može preživjeti izlazak iz ustavnog i dejtonskog okvira.

Košarac je istakao da je posljednji ekser u njenom kovčegu rezolucija koja, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, luta po Ist Riveru.

“Srpski narod neće prihvatiti teret koji mu ne pripada, uprkos nastojanjima da nas satanizuju i označe genocidnim. U Srebrenici se dogodio strašan zločin, koji osuđujemo, žaleći zbog svih žrtava.

Stav o tome jasno su iskazali intelektualci i svjetski autoriteti za pitanja Holokausta i genocida, kada su istakli da se u slučaju Srebrenice ne može govoriti o genocidu i upozorili da se značaj termina ‘genocid’ ne pojeftinjuje”, naveo je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza

Na graničnim prelazima Gradiška i Gradina pojačan je saobraćaj sa Hrvatskom na ulazu i izlazu u BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Intenzitet saobraćaja pojačan je i na prelazima Prisika, Doljani i Izačić na izlazu iz BiH u Hrvatsku, kao i na graničnom prelazu Zupci na izlazu iz BiH u Crnu Goru. Na […]

Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom u većini predjela, a ponegdje je moguć grad. Ujutro i prije podne na jugu će biti oblačno uz povremenu kišu, a u ostalim predjelima suvo i sa sunčanim periodima. Od sredine dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom premještaće se od juga […]