Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Vrhunac licemjerja američke ambasade, naše ustavno pravo je da organizujemo izbore

13 April 2024
2 min.
Košarac: Vrhunac licemjerja američke ambasade, naše ustavno pravo je da organizujemo izbore

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da su prevršile svaku mjeru izuzetno bezobrazne i drske prijetnje Ambasade SAD upućene legitimno i legalno izabranom predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.


Košarac je naglasio da su njihove pridike o navodnom antidemokratskom, protivustavnom i antidejtonskom djelovanju vrhunac licemerja i primjene dvostrukih aršina.

“Ko priča o secesionizmu?! Da li je secesionizam pozivanje na poštovanje Ustava i Dejtona, te na unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca? Gospodo, to je suverena i odgovorna politika, a ne secesionizam”. Zaista ne znam sa kojim pravom Ambasada SAD može da govori o izbornom procesu u BiH. Ko im je dao mandat da se upliću u unutrašnja pitanja u BiH”, upitao je Košarac.

On je ukazao da Ambasada SAD na čelu sa Marfijem na najdirektniji mogući način krši načela međunarodnog prava, prema kojem stranim vladama i međunarodnoj zajednici nije dozvoljeno uplitanje u unutrašnje poslove suverenih država, nego imaju obavezu da poštuju njihovu političku nezavisnost.

Košarac je na društvenoj mreži “Iks” objavio da su prijetnja po suverenitet i stabilnost BiH upravo zapadni centri moći, koji nasilno pokušavaju da prekrajaju Dejtonski sporazum i da zagospodare životom na ovim prostorima.

“Oni će učiniti sve da uruše svaku mogućnost dogovora dva entiteta i tri konstitutivna naroda. NJima nije u interesu da legitimno izabrani predstavnici naroda odlučuju o sudbini ove zemlje. To su, uostalom, dokazali i podrškom lažnom visokom predstavniku u nametanju izmjena Izbornog zakona”, konstatovao je Košarac.

On je poručio da Srpska nikada neće dozvoliti da izbornu volju njenih građana modeliraju nelegitimni stranci i karikature sa Zapada. “Naše ustavno pravo je da organizujemo izbore na teritoriji Republike Srpske”, rekao je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Mitropolit Hrizostom: Svijet je suštinski potrebno promijeniti

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom izjavio je danas da je današnji svijet suštinski potrebno promijeniti, jer se ovaj zasnovan na bezbožništvu, egoizmu i nehumanosti, pretvorio u svijet zla, poročnosti i neprirodnosti. “Cijeli se svijet uznemirio ratovima i sukobima, poplavama, s jedne, i sušama, s druge strane, svakodnevnim zemljotresima i vulkanima. Priroda je ustala protiv čovjeka, […]

Cvijanović: Grubo kršenje dejtonskog ustavnog aranžmana vodi daljim podjelama i ugrožava dalje postojanje zemlje

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da grubo kršenje dejtonskog ustavnog aranžmana koje počiva isključivo na autoritetu sile, te povlađivanje samo jednom od tri naroda u BiH vodi ka daljim podjelama i neposredno ugrožava dalje postojanje zemlje. U pismu ambasadoru Stalne misije Malte pri UN Vanesi Frejzer, čija zemlja predsjedava Savjetom bezbjednosti UN […]