Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Kusturica se sprema za snimanje filma u Moskvi

04 April 2024
1 min.
Kusturica se sprema za snimanje filma u Moskvi

Srpski reditelj Emir Kusturica priprema se da snimi film u filmskom kompleksu Moskino u Moskvi, prenijela je agencija RIA.

”Zamislite samo: naš bioskopski park Moskino, čak i u fazi aktivne izgradnje, izgleda toliko obećavajuće da se svetski poznati reditelj već sprema da ovde snima svoje buduće filmove”, navodi se u saopštenju kompleksa Moskino.

Kusturica je obišao radove na izgradnji filmskog kompleksa, rekavši da mu se posebno dopada izgled aerodroma i železničke stanice.

Odluku o izgradnji Moskina donio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin u avgustu 2019. godine.

Kusturica se nalazi u poseti Moskvi, a u utorak se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je ocenio da Kusturičin pristup istoriji može da bude “veoma zanimljiv i produktivan”. “Umetnost odražava realnost života, a danas je samo zaboravljena prošlost.

Vaše obraćanje istoriji, čini mi se, može da bude veoma zanimljivo i produktivno”, rekao je Putin Kusturici, prenosi RIA. Kusturica je izjavio da planira da snimi “ruski triptih” od tri filma prema delima pisaca Fjodora Dostojevskog, Nikolaja Gogolja i Lava Tolstoja.

Tanjug

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]