Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljevnaić podržava viziju “Jedan region- jedno tržište”

15 April 2024
2 min.
Ljevnaić podržava viziju “Jedan region- jedno tržište”

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da podržava viziju “jedan region – jedno tržište” i više od 15 godina zagovara ideju jedinstvene turističke ponude cijelog regiona, odnosno jedinstveni ski-pas za sve zemlje bivše Jugoslavije.

“Ideja proizlazi iz dubokog uverenja da zajednička ski-karta može promovisati pomirenje, prosperitet, saradnju i razvoj regije. Naš glavni cilj je da svi zajedno stvorimo nezaboravno iskustvo skijašima, da pokažemo svetu da smo sposobni zajednički raditi na velikim projektima i da gradimo bolju budućnost za sve na ovim prostorima. Ova inicijativa je dobro poznati recept gdje konkurenciju pretvarate u partnera i samim tim postajete konkurentni, ne samo u regionu, nego u Evropi i svetu”, istakao je Ljevnaić.

On je ukazao da korist imaju ski-centri sa strane ušteda za marketing i povećanu konkurentnost, a skijaši štede vrijeme, dobijaju više i imaju priliku za dinamičniji zimski odmor.

“Nije to ništa novo, samo treba da prepišemo i ugledamo se na velike evropske i američke skijaške centre. Uvek za primer dajem ski-regiju `Dolomiti superski`, koji su 15 ski-centara uvezali u jednu skijašku regiju sa jedinstvenom ski-kartom. Sa ciljem upravo ovakvog uvezivanja na Balkanu kreirali smo časopis `Ski Ju`, koji je jedinstveni vodič o svim planinskim centrima na Balkanu, ali i strateški jedan od koraka kojim idemo ka ideji – jedna ski-karta za sve ski-centre”, rekao je Ljevnaić.

On je istakao da je časopis promovisan danas na regionalnoj konferenciji i da smatra da ovakvim ujedinjavanjem ponude mogu da urade mnogo za skijaše, doprinesu boljem životu građana i konkurenciju pretvore u partnere.

Ljevnaić je danas učestvovao na regionalnoj konferenciji “Jedan region, jedno tržište” u Novom Sadu, gdje je predstavio viziju “Jedan region, jedno tržište, jedan ski-pas”.

On je istakao da vjeruje u ideju “Otvoreni Balkan” na koju se nadovezuje i vizija zajedničkog ski-pasa, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]