Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Mađarska od danas zabranila uvoz 24 ukrajinska poljoprivredna proizvoda

16 Septembar 2023
1 min.
Mađarska od danas zabranila uvoz 24 ukrajinska poljoprivredna proizvoda

Mađarska je od danas zabranila uvoz 24 ukrajinska poljoprivredna proizvoda, uključujući žitarice, povrće, te nekoliko proizvoda od mesa i meda.

Mađarska je odlučila da jednostrano zabrani uvoz ukrajinskih prehrambenih proizvoda nakon što je Evropska komisija saopštila da neće produžiti sadašnju zabranu uvoza ukrajinskih žitarica u pet ukrajinskih susjeda iz EU, koja je istekla sinoć.

Poljska je prethodno objavila da će samostalno produžiti zabranu uvoza ukrajinskih žitarica, a istu odluku najavili su i zvaničnici Slovačke.

RTRS

Povezani članci

Šapić podnio ostavku zbog izbora

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je ostavku na ovu funkciju radi stvaranja pravnih uslova za održavanje izbora, koji bi u Beogradu bili održani 17. decembra zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, saopšteno je iz gradske uprave. “Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i predano da vodim Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja Beograđana”, naveo […]

Državljanin BiH uzeo 7.000 evra socijalne pomoći u Austriji, pa otišao na odmor

Državljanin Bosne i Hercegovine (31) pojavio se danas pred sudom u Gracu jer je od austrijskog Zavoda za zapošljavanje (AMS) uzeo 7.000 evra na ime pomoći, a zatim na duže vrijeme napustio Austriju. Suđenje je počelo čuđenjem sudije Erika Nauta da optuženi ne zna ni riječ njemačkog, zbog čega je morao biti angažovan prevodilac. Naime, sudiji […]