Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Majk Tajson zabrinuo brojne obožavace, bokserska legenda u kolicima

17 Avgust 2022
2 min.
Majk Tajson zabrinuo brojne obožavace, bokserska legenda u kolicima

Bivši prvak svijeta teške kategorije i jedan od najboljih boksera svih vremena Majk Tajson (56) ima zdravstvenih problema, zbog kojih se teško kreće.

Nakon njegove šokantne izjave “da je svjestan da će uskoro umrijeti”, Tajson se na aerodromu u Majamiju pojavio u invalidskim kolicima, pa su se fanovi širom svijeta ozbiljno zabrinuli za slavnog sportistu.

“Često se u posljednje vrijeme pogledam u ogledalo i vidim neke mrlje na svom licu koje prije nisam vidio. Govorim sebi da sam blizu kraja, da ću uskoro umrijeti”, rekao je tada Tajson.

Tajson već duže vrijeme ima ozbiljnih problema sa išijasom. Ranije je otkrio da je upravo zbog bolova u leđima odlučio da završi karijeru, a 2020. godine je nekoliko nedjelja proveo prikovan za krevet zbog problema sa leđima.

Početkom mjeseca isplivale su fotke na kojima je slavni bokser šetao uz pomoć štapa, a sada je završio u kolicima, što znači da se njegovo zdravstveno stanje za kratak period, nažalost, pogoršalo.

Podsjetimo, njegov bokserski stil osvojio je srca obožavalaca širom svijeta krajem prošlog vijeka, a tokom karijere je bio i prvi teškaš koji je istovremeno držao WBA, WBC i IBF titule.

Karijeru su mu obilježili i brojni ekscesi van ringa pa je tako zbog silovanja proveo u zatvoru tri godine iako je bio osuđen na šest godina, a treba istaći da je u jednom trenutku poglasio i bankrot. Brojni mediji su prenosili da je tokom karijere zaradio preko 200 miliona dolara, ali je sve uspio da spiska. Ipak, stao je na noge nakon što je počeo da uzgaja kanabis u medicinske svrhe od čega mjesečno zarađuje između 500.000 i milion dolara, pišu mediji.

Karijeru je završio sa 50 pobjeda, šest poraza i dva neriješena rezultata.

Povezani članci

Počeo Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić u Istočnom Sarajevu

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir “Miloš Ostojić” počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja. Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi “Randori” iz Istočnog Novog Sarajeva i “Sparta” iz Istočne Ilidže Organizator turnira iz Džudo kluba “Randori” Stefan Majdov izjavio je da […]

Lale: Vico Zeljković generator uspona fudbala u Srpskoj

Povodom posljednjih napada i prijetnji upućenih predsjedniku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske Vici Zeljkoviću oglasio se Milorad Lale, predsjednik Fudbalskog područja Sarajevsko – romanijske regije. Lale poručuje da necivilizovani izlivi mržnje upućeni prvom čovjeku FS BiH i FSRS treba da se tiču svih koji su involvIrani u fudbal Republike Srpske, a pogotovo […]