Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovala mini sajam razmjene knjiga

09 Jun 2021
2 min.
Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovala mini sajam razmjene knjiga

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovala je dvodnevni mini sajam razmjene knjiga, s ciljem njihove razmjene pred novu školsku godinu.


Bibliotekar Slađana Bratić izjavila je novinarima da se nadaju da će najveću korist od sajma imati osnovci i srednjoškolci.

“Odlučili smo se da napravimo mini sajam razmjene knjiga kako bi djeca koja idu u školu pokušala da razmijene stare udžbenike za one koji će im trebati u narednoj školskoj godini. Za sada je najveći odziv osnovaca, odnosno njihovih roditelja”, istakla je Bratićeva, dodajući da imaju četiri štanda.

Ona se dana, imajući u vidu da sajam traje danas i sutra, da će se pozivu da odazovu i srednjoškolci, pa i studenti, ako ne sa stručnom literaturom, onda sa knjigama beletristike.

Bratićeva je pojasnila da je Matična biblioteka pokrenula sajam sa svojim viškom knjiga, a to su uglavnom knjige koje poklanjaju građani.

“Mi jesmo krenuli sa `početnim ulogom`, a isto tako bićemo posrednici svima onima koji ne budu mogli da razmijene knjige jedan na jedan, mi ćemo da dajemo svoje knjige, a oni će nama u zalog da ostavljaju ono što je njima višak”, pojasnila je Bratićeva.

Ona je izrazila nadu da će odziv biti veliki, te da će posjetici uspjeti da pronađu ono što ih posebno zanima.

Sajam se održava na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu, danas i sutra od 13.00 do 19.00 časova.

Matična biblioteka je obezbijedila prostor i štandove na kojima su izložene knjige učesnika na sajmu.

Povezani članci

Beogradski sajam knjiga od 11. do 19. septembra

Ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga u Beogradu biće održan od 11. do 19. septembra pod sloganom “Povratak napisanih” i uz učešće izlagača i publike. Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl rekao je da će ovogodišnji Sajam knjiga biti održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera. Karl je naveo da […]

Nikolić:Žrtve su bili Srbi, a ne imaginarni antifašisti

Miloš Nikolić, čijeg su djeda Jovu ubile ustaše drugog dana Trojčindana 1943. godine u Srebrenici zajedno sa još 250 srpskih civila, rekao je Srni da su komunističke vlasti prikrivale istinu i navođenje imena žrtava ovog zločina, iako je svima bilo poznato da su jedinice NDH-a monstruozno pobile srpske civile na njihovim ognjištima. Nikolić kaže da […]