Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić: Ocu rekli da nisu vidjeli Danku, dok su njeno tijelo vozili u autu (VIDEO)

04 April 2024
2 min.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić: Ocu rekli da nisu vidjeli Danku, dok su njeno tijelo vozili u autu (VIDEO)

S. J. i D. D. osumnjičeni da su autom udarili i ubili dvogodišnju Danku Ilić, pa njeno tijelo bacili na deponiju, priznali su i do detalja opisali zločin.

Rekao je to ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić koji se obraća se javnosti nakon vijesti da je Danka Ilić, devojčica za kojom je tragano 10 dana, monstruozno ubijena.

Ministar Gašić je rekao da su se osumnjičeni, nakon što su udarili devojčicu, tokom vožnje dogovorili da tijelo bace.

-Dok su vozili zaustavio ih je otac decojčice, koji je bio u automobilu i pitao da li su videli devojčicu, odgvorili su negativno -rekao je Gašić.

Oni su Starobanjskim putem, po dolasku na deponuju, bacili dijete na bedem sa gomilom smeća, a drugi je pazio da neko ne naiđe.

Nakon toga su se vratili u firmu i ostavili tamo vozilo.

Ministar Gašić je rekao da je danas jako tužan dan za Srbiju.

– Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju – rekao je ministar.

Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin.

– Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 – rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem „Pronađi me“.

– Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Proveravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema „Pronađi me“ je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati – istakao je Gašić.

Povezani članci

Kineski predsjednik 7. maja stiže u Srbiju

Si Đinping, kineski predsjednik, boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj posjeti Srbiji. Si Đinping u Srbiju stiže na poziv predsjednika Aleksandra Vučića, koji će biti njegov domaćin, potvrđeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije. Potvrda stiže i od kineskih zvaničnika. Vang Ji, kineski šef diplomatije, poručio je da se Peking raduje […]

Dačić: Rusija se, kako stvari stoje, izborila za vanrednu sednicu SB UN o BiH

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Rusija, kako stvari stoje, izborila za vanrednu sjednicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) na kojoj će se raspravljati o prijedlogu rezolucije o Srebrenici. Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović će se na njoj najvjerovatnije obratiti putem video-linka, rekao je […]