Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Na kandidatskim listama 26.000 kandidata

09 Juli 2024
1 min.
Na kandidatskim listama 26.000 kandidata

Na kandidatskim listama za učešće na lokalnim izborima 6. oktobra u BiH nalazi se više od 26.000 kandidata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH /CIK/ nakon što je istekao rok za podnošenje ovih listi.

Od 173 politička subjekta koji su imali mogućnost podnošenja kandidatskih listi putem aplikacije, 168 ih je dostavilo na propisan način, dok pet političkih subjekata nije dostavilo liste, naveli su iz CIK-a.

To su Pokret za Bijeljinu, SDS Semberija, Pokret za Višegrad, Stranka Život i HSP BiH- HKDU Hrast.

Putem aplikacije su unesena 26.124 kandidata. Tačan broj dostavljenih kandidatskih listi i kandidata biće poznat nakon njihove obrade, istakli su iz CIK-a.

CIK BiH naveo je da će provjeriti i ovjeriti kandidatske liste i kandidate koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega će do 22. avgusta ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim glasnicima, medijima i internet stranici www.izbori.ba.

Prvi put je u potpunosti digitalizovan proces podnošenja prijava za ovjeru političkih subjekata, kao i kandidatskih listi, te je CIK BiH pozvao političke subjekte da sugestije za unapređenje aplikacija dostave CIK BiH, navedeno je u saopštenju.

Rok za podnošenje kandidatskih listi istekao je juče u 16.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Sutra do 42 stepena

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti vruće sa temperaturom vazduha do 42 stepena Celzijusova, a u mnogim predjelima očekuje se tropska noć sa temperaturom većom od 20 stepeni Celzijusovih. Popodne i uveče očekuje se razvoj oblaka na zapadu i jugoistoku koji će samo ponegdje donijeti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, saopšteno […]

Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću u srijedu

Nastavak sudskog procesa protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića pred Sudom BiH biće održan u srijedu, 17. jula, rekao je Srni advokat predsjednika Srpske Goran Bubić. Početak ročišta zakazan je za 13.00 časova. Ranije je najavljeno da bi na predstojećem ročištu odbrane trebale da počnu sa iznošenjem […]