Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na Međunarodnom festivalu “Istočno Sarajevo folk-fest 2024” nastupilo 10 kulturno-umjetničkih društava

06 April 2024
1 min.
Na Međunarodnom festivalu “Istočno Sarajevo folk-fest 2024” nastupilo 10 kulturno-umjetničkih društava

Međunarodni festival “Istočno Sarajevo folk-fest 2024”, na kojem je nastupilo 10 kulturno-umjetničkih društava /KUD/ iz BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije, održan je večeras u Istočnoj Ilidži, a imao je i humani karakter – prikupljena sredstva biće donirana za liječenje Miloša Božovića, Magdalene Vlaški i Vere Grbić.


Organizator Festivala Božidar Novaković izrazio je zadovoljstvo što su se kulturno-umjetnička društva publici predstavila sa bogatim repertoarom, te zahvalio publici koja je podržala Festival i humanitarnu akciju.

“Pored svih kulturno-umjetničkih dešavanja u našem gradu gradu i folklor treba da zauzme mjesto koje mu pripada. Hvala našim sugrađanima što se uvijek odazovu na humanitarne akcije. Dobili smo lijepe vijesti iz Moskve – Miloš Božović je bolje i oporavlja se”, rekao je Novaković, koji je i direktor Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Novaković je izrazio nadu da će sredstva koja su prikupljena dobrovoljnim prilogom građana Istočnog Sarajeva tokom koncerta dobro doći porodicama Božović, Vlaški i Grbić.

Festival je održan u naselju Vojkovići, u dvorani Osnovne škole “Aleksa Šantić”.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]