Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine

05 Jun 2021
1 min.
Obilježavanje Svjetskog dana životne sredine

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i “Šume Republike Srpske” obilježiće danas Svjetski dan životne sredine.


Svjetski dan životne sredine biće obilježen akcijom uređenja parka kod Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Početak manifestacije predviđen je 11.00, a izjave za novinare u 11.30 časova.

Ovogodišnji Svjetski dan životne sredine posvećen je obnovi eko-sistema i odvija se pod motom – “Ponovo zamisli. Ponovo kreiraj. Obnovi”.

SRNA

Povezani članci

Kako razgovarati sa adolescentima? (VIDEO)

Ukoliko adolescenti nisu pravilno usmjereni, vrlo lako mogu doći u neprijatne životne situacije i stanja iz kojih često sami ne mogu naći izlaz. Većina obrazaca ponašanja koji se formiraju u adolescenciji, postaju karakteristike ličnosti kada odraste. Period adolescencije, tj. prelazak iz djetinjstva u zrelo doba života, znači srce mladosti, gdje dolazi do burnih promjena kod […]

Počelo je ljeto, danas najduži dan u godini

Na sjevernoj Zemljinoj hemisferi danas je počelo ljeto. Ljeto je počelo jutros u 5.32 časa, a u isto vrijeme na južnoj hemisferi počela je zima. Na dan početka ljeta noć je najkraća, a obdanica najduža i danas će trajati 16 časova i 28 minuta, saopšteno je iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković” iz Beograda. Ljeto na […]