Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Održano ročište Dodiku i Lukiću, naredno 29. aprila

17 April 2024
1 min.
Održano ročište Dodiku i Lukiću, naredno 29. aprila

Pred Sudom BiH održano je ročiše predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću na kojem su svjedočili bivši direktori Služebenog glasnika Srpske Milka Devušić i Vladimir Јanković.

Tužilaštvo je iznijelo dva od predloženih 59 materijalnih dokaza.

Naredno ročište zakazano je za 29. april u 14.00 časova.

Dodik je na današnjem ročištu rekao da Tužilaštvo BiH pokušava iz ničega da donese relevantne dokaze.

“Nikakvih dokaza nema i pravi se improvizacija suđenja. Ovo je improvizacija cijelog slučaja”, rekao je Dodik, poručivši da je i ovo dokaz “zlih namjera Tužilaštva BiH”.

Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao je da su Devušoćeva i Јanković, iako su svjedoci Tužilaštva, u jednom trenutku svjedočili protiv optužnice.

Dodiku i Lukiću se sudi za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

RTRS

Povezani članci

Ishod glasanja biće iznenađujući za Sarajevo, jer će mnogi glasati suprotno njihovim očekivanjima

 Politikolog Vojislav Savić izjavio je za Srnu da će ishod glasanja o rezoluciji za Srebrenicu biti iznenađujući za Sarajevo, budući da će oni koje smatraju za svoje saveznike glasati suporotno njihovim očekivanjema, jer predstavnici brojnih zemalja znaju da inicijativa dolazi sa zapada i ne žele da miješaju politiku i tragediju. “Takođe, imamo i stav Izraela, […]

Košarac: Srpska je realnost, Helez da svoju priču usmjeri na FBiH

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je ministru odbrane Zukanu Helezu da, umjesto što prijeti legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, svoju priču usmjeri ka Federaciji BiH i Bošnjacima koji konačno treba da prihvate da je Srpska realnost i da BiH može opstati isključivo kao dejtonska struktura u dogovoru dva entiteta i tri […]