Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Olimpijski centar “Jahorina” otvara sezonu 3. decembra

25 Novembar 2021
3 min.
Olimpijski centar “Jahorina” otvara sezonu 3. decembra

Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” spremno dočekuje otvaranje zimske sezone manifestacijom “Ski opening”, na kojoj će od 3. do 5. decembra nastupiti muzičke zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije, rekao je danas direktor OC “Jahorina” Dejan LJevnaić.


On je na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu “In”, na kojoj su govorili i pjevači Milica Todorović, Saša Matić, Nikolina Kovač i Dejan Lazović, istakao da će izvođači koji će nastupiti na otvaranju sezone ljubiteljima skijanja, osim uživanja u omiljenom sportu, prirediti i nezaboravan provod.

LJevnaić je najavio da će 3. decembra nastupiti Toni Cetinski i Milica Todorović, dok će gosti 4. decembra moći da uživaju u hitovima Harisa DŽinovića, a dan kasnije glavna zvijezda večeri biće Saša Matić.

Osim njih na manifestaciji će nastupiti i Nikolina Kovač i Dejan Lazović, poznatiji kao Zli pjevač.

NJih dvoje, kao i Milica Todorović i Saša Matić, poručili su da su počastvovani što će nastupiti na otvaranju zimske sezone na Jahorini, ističući da će dati sve od sebe da gostima priušte uživanje u dobroj muzici i još boljoj zabavi.

LJevnaić je naglasio da će muzički i zabavni program tokom cijelog decembra, ali i u januaru i februaru, biti vrhunski, kao i uslovi za skijanje i odmor na planinskoj ljepotici, koja je regionalni lider u broju posjeta i noćenja.

Prema njegovim riječima, interesovanje gostiju za zimovanje na Jahorini dodatno raste, o čemu svjedoči podatak da su svi kreveti za boravak gostiju u decembru i februaru već rasprodati i da je nešto slobodnih mjesta ostalo za januar.

OC “Jahorina”, kako kaže, nikad spremnije nije dočekao početak sezone, jer je brojnim investicijama obogatio svoju ponudu, pa će gosti ove zime na raspolaganju imati najsavremeniju gondolu “Poljice” sa kapacitetom od 3.000 skijaša na sat.

On je istakao da je izgrađena i šestosjedna žičara u Rajskoj dolini, koja je upotpunjena sa dva nova ski-lifta “Javor” i “Spust”, kojim će se skijaši prevoziti na mjesto gdje su se 1984. godine održavale Zimske olimpijske igre.

Prema njegovim riječima, velika novina je i šestosjedna žičara “Trnovo”, koja će omogućiti da se prevozi 2.400 skijaša na sat.

“Osim toga, glavna staza koja je stekla privilegiju da ponese ime najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, dobila je osvetljenje, koje će omogućiti noćno skijanje. Jahorina će ove zime raspolagati sa pet kilometara staza za noćno skijanje”, rekao je LJevnaić.

On smatra da sve to, uz bogat kulturni i zabavni program i čak 28 koncerata tokom decembra, kao i odličan marketing, nagovještava još jednu uspješnu zimsku sezonu na Jahorini, koja se iz dana u dan razvija, što pokazuje i činjenica da se na olimpijskoj ljepotici trenutno gradi 17 hotela.

SRNA

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]