Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

02 Novembar 2021
1 min.
Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

 Kompanija “Tesla” opozvala je blizu 12.000 automobila u SAD prodatih od 2017. godine zbog komunikacione greške u softveru usljed koje mogu da se aktiviraju lažno upozorenje na čeoni sudar ili kočnice, saopštila je danas Nacionalna administracija za bezbjednost u saobraćaju.


Kompanija iz Kalifornije opozvala je 11.704 primjerka modela “es”, “iks”, “3” i “ipsilon” nakon osvježavanja softvera 23. oktobra.

Jutro nakon toga, “Tesla” je počela da prima od mušterija izvještaje o lažnim upozorenjima na sudar i iznenadnom aktiviranju kočnica.

Pokrenuta je istraga i kompanija je pripremila novu softversku intervenciju povodom ovog slučaja.

SRNA

Povezani članci

Čemu služi čep na vratima automobila (VIDEO)

Da li ste ikada obratili pažnju na čep koji se nalazi sa donje strane vrata vašeg automobila? Kako bi automobil bio pouzdan i trajao što duže, proizvođači ugrađuju čitav niz funkcija koje su prije svega praktične, a služe što boljem održavanju automobila. Jedna od čestih “boljki” jeste korozija koja se pojavljuje na limariji svakog automobila, […]

Ovo je najskuplji auto uvezen u BiH prošle godine

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, najskuplji automobil u prošloj godini koji je uvezen u BiH iznosio je 504,329 KM uz dodatna davanja koja su iznosila 85,768 KM. Radi se o automobilu Mercedes Benz Mejbah S 680 4 MATIK. U TOP 10 uvezenih automobila u prošloj godini našli su se još i Ferari F8 Tributo […]