Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

02 Novembar 2021
1 min.
Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

 Kompanija “Tesla” opozvala je blizu 12.000 automobila u SAD prodatih od 2017. godine zbog komunikacione greške u softveru usljed koje mogu da se aktiviraju lažno upozorenje na čeoni sudar ili kočnice, saopštila je danas Nacionalna administracija za bezbjednost u saobraćaju.


Kompanija iz Kalifornije opozvala je 11.704 primjerka modela “es”, “iks”, “3” i “ipsilon” nakon osvježavanja softvera 23. oktobra.

Jutro nakon toga, “Tesla” je počela da prima od mušterija izvještaje o lažnim upozorenjima na sudar i iznenadnom aktiviranju kočnica.

Pokrenuta je istraga i kompanija je pripremila novu softversku intervenciju povodom ovog slučaja.

SRNA

Povezani članci

Pogledajte kako izgleda potpuno automatizovani parking (VIDEO)

Zgrada pod nazivom Future Car Park se nalazi u poslovnom dijelu grada Hangzhoua u Kini i ima kapacitet od 500 automobila koji se slažu pomoću potpuno automatizovanog sistema. Parking se sastoji od niza ovalnih tornjeva nalik stablu. Tri tornja u centru parkinga budućnosti se koriste za parkiranje automobila, dok tri druga prevoze posjetioce pomoću lifta. […]

Tesla želi da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji

Kompanija Tesla je izrazila želju da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji. Predstavnici Tesle su razgovarali sa indijskim vladinim zvaničnicima o podsticajima koje Indija nudi kompanijama, kao i o modalitetima saradnje, rekao je dobro upućen izvor za Rojters.    Razgovaralo se i o indijskim uvoznim taksama na automobile, a predstavnici Tesle su pre svega želeli […]