Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

02 Novembar 2021
1 min.
Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

 Kompanija “Tesla” opozvala je blizu 12.000 automobila u SAD prodatih od 2017. godine zbog komunikacione greške u softveru usljed koje mogu da se aktiviraju lažno upozorenje na čeoni sudar ili kočnice, saopštila je danas Nacionalna administracija za bezbjednost u saobraćaju.


Kompanija iz Kalifornije opozvala je 11.704 primjerka modela “es”, “iks”, “3” i “ipsilon” nakon osvježavanja softvera 23. oktobra.

Jutro nakon toga, “Tesla” je počela da prima od mušterija izvještaje o lažnim upozorenjima na sudar i iznenadnom aktiviranju kočnica.

Pokrenuta je istraga i kompanija je pripremila novu softversku intervenciju povodom ovog slučaja.

SRNA

Povezani članci

Ferstapen šampion svijeta; U posljednjem krugu osvojio titulu (FOTO, VIDEO)

Maks Ferstapen, vozač Red Bula, osvojio je titulu šampiona u Formuli 1 pobijedivši na Velikoj nagradi Abu Dabija u direktnom duelu sa Luisom Hamiltonom, koga je pretekao u posljednjem krugu na trci poslije nevjerovatnih odluka koje su donijeli organizatori. Ferstapen je bio iza Hamiltona do posljednjeg kruga, incident u finalnim krugovima je usporio trku, naveo je vozilo sigurnosti […]

Ovo su najprodavaniji automobili u Evropi

Poremećaji u proizvodnji novih automobila zbog nedostatka čipova već su poznata stvar i zbog toga i prodajni favoriti iz mjeseca u mjesec izgledaju drugačije. Godinama je prvo mjesto bilo rezervisano za Volkswagen Golf, a u oktobru ga nema ni među prvih deset u Evropi, prema podacima JATO Dynamicsa. Prvo mjesto sada drži mali Peugeotov SUV […]