Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

02 Novembar 2021
1 min.
Opoziv u 12.000 “Teslinih” automobila zbog softvera

 Kompanija “Tesla” opozvala je blizu 12.000 automobila u SAD prodatih od 2017. godine zbog komunikacione greške u softveru usljed koje mogu da se aktiviraju lažno upozorenje na čeoni sudar ili kočnice, saopštila je danas Nacionalna administracija za bezbjednost u saobraćaju.


Kompanija iz Kalifornije opozvala je 11.704 primjerka modela “es”, “iks”, “3” i “ipsilon” nakon osvježavanja softvera 23. oktobra.

Jutro nakon toga, “Tesla” je počela da prima od mušterija izvještaje o lažnim upozorenjima na sudar i iznenadnom aktiviranju kočnica.

Pokrenuta je istraga i kompanija je pripremila novu softversku intervenciju povodom ovog slučaja.

SRNA

Povezani članci

Šta se desi kada umjesto benzina naspete dizel: Na ovoj pumpi ljudima danima sipali pogrešno gorivo

Na benzinskoj pumpi u Međimurju ljudi su danima umjesto benzina točili dizel. Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi, s vremenom i stalo. Teško je palilo, a nakon nekog vremena nije se ni moglo upaliti. A da bi stvar bila gora, istim smo gorivom napunili i rezervoar traktorske kosilice fudbalskog kluba – riječi su Ivana Međimurca […]

Rusija planira da oživi automobilske marke Volga i Pobjeda

Automobilski brendovi Volga i Pobjeda mogli bi da ožive u Rusiji, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov. “Mogu da otkrijem planove koje ima naša auto industrija. Prije svega, više nije tajna da će se proizvoditi Moskvič. Kolege imaju planove da ožive marku Volga ili Pobjeda ili obje”, rekao je manturov u intervjuu […]