Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Osim kćerke (8) i ženu koja ga je prijavila držao kao roba

29 Mart 2023
5 min.
Osim kćerke (8) i ženu koja ga je prijavila držao kao roba

Uroš Pašajlić (38) koji se sumnjiči da je svoju kćerku (8) držao zarobljenu u stanu u beogradskom naselju Mirijevo, prema saznanjima Kurira, u drugom stanu u Borči, držao je zatočenu svoju partnerku (46), koja ga je i prijavila za nasilje nad njom i tako praktično sigurne smrti spasila i nesrećnu djevojčicu.

Žena, kojoj je Pašajlić slomio nos udarcem glavom, 24. marta je otišla u policijsku stanicu Palilula, imala je podlive po licu i ispričala da je Uroš nju pretukao prije nekoliko dana, ali da je ona uspjela tek sada da izađe napolje, uz izgovor da mora nešto da obavi. Kako kaže izvor, ispostavilo se da je Pašajlić i nju, kao i kćerku, držao zatočenu u stanu.

“Njegova partnerka bila je zarobljena u stanu u Borči i nikada nije vidjela djevojčicu koju je otac zarobio u stanu u Mirijevu, ali je znala da tamo ima kćerkicu iz prvog braka. On joj je stalno objašnjavao da ima rođaku koja se brine o djetetu i da on ode samo povremeno da je obiđe”, kaže izvor Kurira.

Izvor dodaje da je žena rekla i da ovo nije bio prvi put da je Uroš tuče, kao i da nije smjela da izađe iz stana bez njegovog odobrenja.

Kako saznaje Kurir, Pašajlić je zapravo živio u stanu u Borči sa vanbračnom partnerkom, dok je njegova maloljetna kćerka bila sama u stanu u Mirijevu.

“Slomio je i bravu na vratima tog stana, najvjerovatnije kako bi osigurao da djevojčica ne može da izađe, a kvaku je ostavljao u sandučetu u zgradi. Policija je u petak u stan provalila tako što je lisicama kroz prostor za kvaku pomjerila jezičak i otvorila vrata”, priča izvor.

Izvor dodaje da je djevojčica potom pronađena u kadi, iza vrata kupatila koja su bila dodatno zaključana, a ključ je bio sa spoljne strane brave.

“U bravi je bio polomljen ključ i bila je razvaljena, a kvaka u sandučetu ostavljena navjerovatnije da bi dok on nije tu, neko mogao da obilazi devojčicu, ostavlja hranu, provjera je i uzima račune”, dodaje izvor.

Kako piše Kurir, djevojčica je boravila u nehumanim uslovima, danima je bila gladna i žedna.

“Ona je prvo odvedena u Dom za nezbrinutu djecu, odakle je prebačena na Dječiju kliniku u Tiršovoj u teškom stanju. Prema riječima ljekara, da je djevojčica još samo pet dana bila u onakvim uslovima, bez hrane i vode, ne bi preživjela. Po prijemu u bolnicu nije bila u stanju da jede, govori i hoda”, kaže sagovornik Kurira i dodaje da je djevojčica sada, na svu sreću, bolje.

“Dosta je sada bolje, pomalo jede i svi se nadamo da će biti dobro fizički, nije više životno ugrožena. Nadamo se i da će onda vremenom moći i da prevaziđe trauma”, objašnjava sagovornik.

Rođak Pašajlića: Ni sa kim iz familije ne priča!

Rođak oca otkrio je za Kurir o kakvom se čovjeku radi i rekao da je on oduvijek bio neuračuljiv. Prema njegovim riječima, on nema dobre odnose sa svojom familijom, a komunicira jedino sa majkom, koja već 40 godina živi u Njemačkoj.

“Otac mu je umro, a sa familijom je prekinuo svaki kontakt. Ja s njim ne komuniciram već 20 godina”, priča rođak i dodaje da je Pašajlić rodom iz BiH.

“Znao sam da je u Beogradu i da se prije par godina oženio i dobio kćerkicu. Oduvijek je bio jako čudan i neuračunjiv, nismo ni mogli sa takvom osobom da održavamo kontakt. Jedina opcija mu je da pobjegne kod majke u Njemačku, a ako krene ka tamo nadam se da će ga odmah uhapsiti”, ispričao je rođak.

Za Urošem Pašajlićem je, podsjetimo, nakon što je dijete pronađeno, raspisana potjernica, a on je uhapšen u popodnevnim satima. Kako tvrde komšije iz Mirijeva, on je preksinoć oko ponoći navodno viđen kako se krije u susjednom ulazu.

“Kad su se upalila svjetla istrčao je iz ulaza, jer je komšija izašao da prošeta psa i pokrenuo senzore. Izjurio je bukvalno, a znamo da nije iz našeg ulaza. Mislili smo da je možda neko htio da ukrade kolica za djecu ili bicikl, a onda smo ga prepoznali u novinama kad mu je objavljena fotografija. Svi u kraju su preplašeni”, kaže komšinica za Kurir.

“Ispričali su nam da je djevojčica bila toliko mala i neuhranjena da je izgledala kao da je beba, ovo je užas”, dodala je ona.

Snimao se u kadi u kojoj je nađena djevojčica

Pašajlić je, sve vrijeme dok mu je kćerkica bila zatočena i gladna, svakodnevno obvjavljivao fotografije i video klipove na društvenim mrežama, i to sa putovanja, iz restorana i prodavnica.

Na fotografijama koje je objavljivao djevojčica nije ni na jednoj, a često je slikao svoj automobil, crveni krajsler. Ipak, video klipovi koje je objavljivao na svom Jutjub kanalu, bili su nešto drugačiji.

Na većini klipova su snimci sa motivima iz igrica, ali imaju i dva potpuno jeziva, jedan gdje snima napuštenu kuću u ruševinama, dok horor muzika ide u pozadini. Najjeziviji video je onaj koji je Uroš snimio u kadi u kojoj je njegova kćerkica nađena jedva živa. Na tom snimku vidi se samo on kako leži i ispušta vodu.

Kurir

Povezani članci

Pozicija Mandića na čelu Skupštine neće biti dovedena u pitanje

 Pozicija Andrije Mandića na čelu Skupštine Crne Gore neće biti dovedena u pitanje, s obzirom na to da, kako sad stvari stoje, nema potrebne većinu za njegovo razrješenje, javlja dopisnik Srne. Smjenu Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore inicirala je opoziciona Demokratska partija socijalista /DPS/. Da bi inicijativa koju su juče dostavili poslaničkim klubovima […]

Prijem u Beogradu: Republika Srpska jedna od najvećih srpskih pobjeda u modernoj istoriji (VIDEO)

U Domu Vojske Srbije u Beogradu održan je svečani prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice proglašenja njenog prvog Ustava. Prijemu su prisustvovali zvaničnici Republike Srpske i Srbije i brojne zvanice. Istaknuto je da je prvi Ustav Republike Srpske, donesen 28. februara 1992-ge, bio vizionarski i hrabar potez tadašnjih srpskih poslanika i potvrda državnosti. Rezultat […]