Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Pale: Večeras i sutra projekcija filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u ulogama Monike Beluči i Vensana Kasela

30 Mart 2023
1 min.
Pale: Večeras i sutra projekcija filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u ulogama Monike Beluči i Vensana Kasela

 Kinoteka Republike Srpske, u okviru redovnog programa Filmoteka, organizuje večeras i sutra projekcije filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u kojima glavne uloge tumače Monika Beluči i Vensan Kasel.


“Pakt sa vukovima” /Le Pacte des loups/, u međunarodnoj distribuciji poznat kao “Brotherhood of the Wolf”, je francuski igrani film snimljen 2001. godine u režiji Kristofa Gana.

Radnja je inspirisana stvarnim događajima u Francuskoj 18. vijeka, a film u žanrovskom smislu predstavlja neobičnu kombinaciju fantastike, horora, melodrame, političkog trilera i filma borilačkih vještina.

U njega je uložen neuobičajeno veliki novac, a predstavljao je najgledaniji i komercijalno najuspješniji francuski film svog vremena.

“Doberman” je francuski kriminalistički film snimljen 1997. u režiji Jana Kunena.

Naslovni protagonist, koga tumači Vensan Kasel, pažnju je privukao brojnim scenama “visokostilizovanog” i eksplicitnog nasilja. Ulogu Dobermanove djevojke u filmu tumači Monika Beluči.

Filmoteka će biti održana u Kulturnom centru Pale od 18.00 časova, a ulaz je slobodan.

SRNA

Povezani članci

Sokočanka Nikolina Krunić promovisala zbirku pjesama “Mrtva kost”

Sokočanka Nikolina Krunić, promovisala je u Narodnoj biblioteci Sokolac svoju prvu zbirku pjesama “Mrtva kost” i predstavila se publici etno-pjesmom, kao još jednim od talenata kojima je obdarena. Krunićeva je rekla novinarima da je ovo njena prva zbirka pjesama, “poezije slobodnog stiha” u kojoj je sumirala stvaralaštvo od 19. do 25. godine, izdvojivši određen broj […]

Kabare “Nas dve” poklon Kulturnog-sportskog centra i opštine Pale građanima povodom 8. marta

Kulturno-sportski centar i opština Pale povodom Međunarodnog praznika žena, 8. marta, građanima poklanjaju besplatnu pozorišnu predstavu “Nas dve”. Predstava će biti odigrana u Kulturnom centru Pale u ponedeljak, 4. marta od 19.00 časova. Kabare je režirala glumica Tatjana Kecma, koja tumači i glavnu ulogu, a u predstavi pjeva Zoe Kida. Kabare predstava “Nas dve” govori […]