Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Pale: Večeras i sutra projekcija filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u ulogama Monike Beluči i Vensana Kasela

30 Mart 2023
1 min.
Pale: Večeras i sutra projekcija filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u ulogama Monike Beluči i Vensana Kasela

 Kinoteka Republike Srpske, u okviru redovnog programa Filmoteka, organizuje večeras i sutra projekcije filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u kojima glavne uloge tumače Monika Beluči i Vensan Kasel.


“Pakt sa vukovima” /Le Pacte des loups/, u međunarodnoj distribuciji poznat kao “Brotherhood of the Wolf”, je francuski igrani film snimljen 2001. godine u režiji Kristofa Gana.

Radnja je inspirisana stvarnim događajima u Francuskoj 18. vijeka, a film u žanrovskom smislu predstavlja neobičnu kombinaciju fantastike, horora, melodrame, političkog trilera i filma borilačkih vještina.

U njega je uložen neuobičajeno veliki novac, a predstavljao je najgledaniji i komercijalno najuspješniji francuski film svog vremena.

“Doberman” je francuski kriminalistički film snimljen 1997. u režiji Jana Kunena.

Naslovni protagonist, koga tumači Vensan Kasel, pažnju je privukao brojnim scenama “visokostilizovanog” i eksplicitnog nasilja. Ulogu Dobermanove djevojke u filmu tumači Monika Beluči.

Filmoteka će biti održana u Kulturnom centru Pale od 18.00 časova, a ulaz je slobodan.

SRNA

Povezani članci

Promovisana zbirka pjesama “Gorski cvijet”

U Kulturnom centru “Ivo Andrić” u Višegradu održana je promocija zbirke pjesama “Gorski cvijet” autora Zorana Zoranovića iz Rogatice. Autor je sinoć na promociji rekao da je ovo njegova prva knjiga i da se pisanjem počeo baviti tek u 65. godini, a prvu pjesmu je napisao 2018. godine i posvetio je svojoj prvoj neuzvraćenoj ljubavi. […]

Simanić: Gdje su svi ćutali – gusle su govorile

Mladi Paljanin Miloš Simanić kada je čuo pjesmu “Krvava Žepa” poželio je da gusla i opjeva srpske istorijske junake koji su branili svoj narod i zaslužuju da žive u pjesmama, te danas uz gusle čuva srpsku istoriju od zaborava. Simanić, koji je sada maturant paljanskog Srednjoškolskog centra, izjavio je Srni da bez obzira na to […]