Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Partizan samo ovako može do plej-ina Evrolige!

05 April 2024
2 min.
Partizan samo ovako može do plej-ina Evrolige!

Košarkaši Partizana igraju protiv Valensije u posljednjem kolu, a pratiće i rezultate protivnika kako bi stigli do plej-ina Evrolige.

Partizan je učinio šta je do njega i pokazao je svoje pravo lice u Berlinu. Pobjeda nad Albom (94:83) ipak ne donosi odmah plasman u doigravanje, pošto će navijači crno-bijelih morati da strepe sve do posljednjeg kola. Više ne zavise samo od svojih igara, nego i od igara drugih, tako da će se pratiti i rezultati u posljednjih “kolo i po” do kraja.

Kalkulacija je jednostavna – Partizan mora da pobijedi Valensiju pred svojim navijačima 12. aprila u “Areni”, ali to nije kraj. Postoje samo dva scenarija po kojima Partizan dolazi do “magičnog” desetog mjesta na tabeli, a vrlo povoljna okolnost je što u konkurenciji timova koji se bore za plej-in tim Željka Obradovića ima bolji međusobni skor. To ipak ne znači da neće zavisiti od rezultata koje naprave Efes, Baskonija i Valensija.

Prvi scenario je da Efes izgubi jednu od dvije preostale utakmice. Probuđeni tim Tomisla Mijatovića ima isti skor kao i Partizan, ali svoj meč 33. kola igra tek večeras protiv Fenerbahčea i to u gostima. Ako pak Efes pobijedi, crno-bijeli će morati da se nadaju da će Crvena zvezda u gostima pobijediti turski tim u Istanbulu.

Ako pak Efes pobijedi u obje utakmice, a Partizan bude bolji od Valensije, postoji i “rezervni” scenario. U njemu, Baskonija treba da izgubi obe utakmice do kraja sezone. U prvi mah to deluje isuviše teško, ali nije Baskonija naročito u sjajnoj formi i ima težak raspored – prvo gostuje Real Madridu, pa Virtusu. Dakle, prilično komplikovana situacija je i pred timom Duška Ivanovića, pa navijači Partizana znaju za šta moraju da drže fige.

“Na kraju smo uspjeli da odigramo pametno i u završnici da dobijemo utakmicu, što je i najvažnije. Sada čekamo druge rezultate i imamo gostovanje ekipe Valensije gdje ćemo vidjeti koliko će nam eventualno ta pobeda značiti za potencijalni plasman u plej-in”, poručio je Željko Obradović.

https://www.sofascore.com/team/basketball/olympiacos-bc/3501

Mondo

Povezani članci

Košarkaši “Jahorine” prvaci Srpske

 Košarkaški klub /KK/ “Jahorina” novi je šampion Republike Srpske nakon što je večeras na Palama pobijedio ekipu “Budućnosti” iz Bijeljine. KK “Jahorina” je u trećem meču finala Prve lige Republike Srpske pobijedio rezultatom 82:62 i time izborio plasman u Ligu BiH. Predsjednik KK “Jahorina” Nedeljko Elek izrazio je zadovoljstvo zbog ovog uspjeha. “Rekli smo na […]

KK “Jahorina” danas igra za titulu

Košarkaši “Jahorine” dočekaće danas ekipu “Budućnosti” iz Bijeljine u trećem meču finala Prve lige Republike Srpske. Utakmica će biti odigrana u sportskoj dvorani “Peki” sa početkom u 19.00 časova, a paljanski prvoligaš imaće priliku da osvoji šampionsku titulu na domaćem terenu, jer trenutni rezultat u pobjedama iznosi 2:0 u korist “Jahorine”. Iz Košarkaškog kluba “Jahorina” […]