Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Patrijarh Porfirije i episkop ohridski Stefan sutra služe u Skoplju

23 Maj 2022
1 min.
Patrijarh Porfirije i episkop ohridski Stefan sutra služe u Skoplju

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa arhiepiskopom ohridskim i makedonskim Stefanovom služiće sutra, na praznik Svetih Ćirila i Metodija, u Sabornom hramu Svetog Klimenta Ohridskog u Skoplju.


Sveta arhijerejska liturgija u Skoplju, uz sasluženje arhijereja dvije sestrinske crkve, biće služena povodom dvodnevne kanonske posjete patrijarha srpskog Porfirija i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve Makedonskoj pravoslavnoj crkvi /MPC/ – Ohridskoj arhiepiskopiji, najavila je Informativna služba SPc.

Srpski patrijarh se, kako je istaknuto u saopštenju, sa radošću odazvao pozivu arhiepiskop Stefana da posjeti MPC – Ohridsku arhiepiskopiju.

NJegova svetost i arhiepiskop Stefan služili su liturgiju pomirenja u četvrtak, 19. maja, u Hramu Svetog Save u Beogradu, kojom je poslije 55 godina raskola, makedonska crkva vraćena u liturgijsko i kanonsko jedinstvo sa SPC.

SRNA

Povezani članci

Pjanović: Istraga je neprestana, provjeravaju se sve činjenice i lica

Potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana je i provjeravaju se sve činjenice i lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje djevojčice, izjavila je major policije Srbije Bojana Otović Pjanović. Pjanovićeva je navela da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, a da policija ne isključuje […]

Osmi dan potrage za Dankom Ilić- istraga u više pravaca

Potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora ulazi u osmi dan. Proširena je istraga na teritoriji Srbije. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. […]