Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pejić: Skupština Srpske da usvoji izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu

15 April 2024
2 min.
Pejić: Skupština Srpske da usvoji izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu

Veterani službe bezbjednosti Republike Srpske podržavaju inicijativu da Narodna skupština usvoji izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu iz kojeg je vidljiva istina o stradanju svih naroda, izjavio je Srni predsjednik Podružnice Vetarana službe bezbjednosti Istočno Sarajevo Radovan Pejić.

“Veterani službe bezbjednosti zajedno sa svim građanima Republike Srpske biće na mitingu u četvrtak, 18. aprila. Narod koji živi u Republici Srpskoj će poručiti da je ona nedodirljiva i da je zjenica u oku”, rekao je Pejić.

On je istakao da veterani službe bezbjednosti imaju dobru saradnju sa MUP-om Republike Srpske i da su, bez obzira na godine, srpemni da stanu na branik otadžbine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak, 18. aprila, u Narodnoj skupštini Republike Srpske bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.

Na Trgu Krajine u Banjaluci u četvrtka, 18. aprila, u 18.00 časova biće održan veliki miting sa kojeg će jasno i glasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici, niti na bilo kom drugom mjestu.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]