Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Petrović: Jedino Dodik i Vučić štite prava Srba

15 April 2024
1 min.
Petrović: Jedino Dodik i Vučić štite prava Srba

Politički analitičar iz Beograda Đorđe Petrović izjavio je naš portal da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jedini političari na Zapadnom Balkanu koji nastavljaju da brane legitimna prava Srba, bez obzira na ogroman pritisak iz zvaničnih Vašingtona i Brisela.

Odluka nelegitimnog Kristijana Šmita o izmjenama i dopunama Izbornog zakona predstavlja direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, kaže Petrović.

“Aneksom 3 Dejtonskog mirovnog sporazuma OEBS-u je dodijeljena isključiva uloga u organizovanju i sporovođenju izbora. Istovremeno, ohrabrivanje wemačkih akcija od strane misije OEBS-a ukazuje na wenu indirektnu umješanost u proces podsticanja međuetničkih protivrječnosti i rascjepa i svakog sukoba u BiH.”” poručuje Petrović.

On kaže da je Šmitov pokušaj da preko Vučića izvrši pritisak na Dodika bio neuspješan. Petrović smatra da su Šmitove destruktivne aktivnosti u BiH rezultat njegove želje da udvolji svojim rukovodiocima iz Vašingtona i Londona.

Petrović ističe da je jedini garant bezbjednosti u Srbiji Aleksandar Vučić, ali upozorava da ne prestaju pokušaji Zapada da organizuju obojenu revoluciju u Srbiji kako bi se destabilizovao čitav prostor Zapadnog Balkana.

Povezani članci

Haos u vrtiću: Vršnjak izujedao djevojčicu po licu  i rukama

Djevojčica je teško povrijeđena u vrtiću u Sremskoj Mitrovici kada je na nju nasrnuo vršnjak i izujedao je. Sada su poznate i povrede koje je zadobila. Dijete je jako izujedano svuda po licu i rukama, a ugrizi su toliko snažni da se usijecaju duboko u kožu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za “Blic” navode […]

Patrijarh Porfirije: Ne smijemo dozvoliti da se pomirimo sa smrću kao posljednjom činjenicom našeg života (VIDEO)

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na Lazarevu subotu, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru. Patrijarh srpskije u besjedi rekao da smo mi pred smrću i u smrti sami po sebi nemoćni, ali da imamo moć nad onim što prethodi smrti, imamo u svojim rukama svoj život koji vodi i […]