Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Popović: Republika Srpska priprema tužbu protiv Šmita

19 Septembar 2023
1 min.
Popović: Republika Srpska priprema tužbu protiv Šmita

Republika Srpska priprema tužbu protiv Kristijana Šmita pred njemačkim sudovima zbog lažnog predstavljanja, izjavio je profesor međunarodnog prava Vitomir Popović za Radio Republike Srpske.

Popović je reagujući na saopštenje MIP-a BiH u kojem se, između ostalog navodi da je akreditacija za Kristijana Šmita izdata na osnovu usmene note iz OHR-a, naveo da usmene note u međunarodnom pravu i bečkoj konvenciji o diplomatskom imunitetu, ne postoje.

  • Neka čitaju bečku konvenciju o diplomatskom imunitetu. Oni su navikli da se ponašaju tako kako se ponašaju. Imali su, nažalost određen broj sagovornika među Srbima. Došlo je vrijeme da im se na jasan i nedvomislen način kaže da mogu da se pakuju i da idu iz BiH – kaže Popović.

Popović je poručio da se njihove odluke ovdje neće izvršavati i sprovoditi, te da je kako kaže vrijeme da odu iz BiH.

RTRS

Povezani članci

Opština Foča nagradila republičke šampione

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović danas je primio fočanske osnovce i srednjoškolce koji su se na republičkim školskim takmičenjima okitili medaljama, kao i njihove nastavnike i profesore, i uz čestitke za odlične rezultate uručio im novčane nagrade od po 200 KM. Nagrađeno je 18 učenika Osnovne škole /OŠ/ “Veselin Masleša” i dvije učenice Srednjoškolskog centra, […]

U Srpskoj rođene 32 bebe

 U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 32 bebe, po 16 djevojčica i dječaka. Najviše beba – 13 rođeno je u porodilištu Banjaluka, po tri u Zvorniku, Prijedoru, Bijeljini, Gradišci i Foči, dvije u Doboju, te po jedna u Nevesinju i Istočnom Sarajevu, potvrđeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci je […]