Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Potpisani ugovori o projektima na Jahorini vrijednosti veće od tri miliona KM

24 April 2024
2 min.
Potpisani ugovori o projektima na Jahorini vrijednosti veće od tri miliona KM

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i izvođač radova “Eko euro tim” iz Banjaluke potpisali su danas ugovore za izvođenje radova na dva projekta koji se tiču izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora i primarne kanalizacione mreže fekalne kanalizacije na Jahorini, čija ukupna vrijednost prelazi tri miliona KM.

Jugović je izjavio novinarima da je ovo jedan od bitnijih momenata po pitanju investicija u ovoj godini zahvaljujući sredstvima Ministarstva finansija Republike Srpske, koje je obezbijedilo u kreditnom aranžmanu sa Evropskom investicionim bankom.

On dodaje da je riječ o projektu izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora od novog puta prema Jahorini do hotela “Mladost” na ovoj planini vrijednosti 1.343.360 KM bez PDV-a, te projektu izgradnje primarne kanalizacione mreže fekalne kanalizacije Turističko-sportskog centra “Dvorišta” vrijednosti 1.940.000 KM bez PDV-a.

Prema njegovim riječima, rok za izvođenje radova je osam mjeseci i nadaju se da će i prije toga sve biti završeno, jer postoje sva odobrenja za gradnju, a riječ je i o respektabilnom izvođaču radova koji može da se izbori sa ovim poslom.

“Na ovaj način dajemo doprinos kompletnom turističkom kompleksu Jahorine i Dvorišta i u ovoj godini kada je teško obezbijediti investicije mi zatvoramo krug sa oko četiri miliona KM uključujući PDV. Sva sredstva biće iz kreditnog aranžmana koju će opština Pale vraćati, dio obezbijediti iz granta, a dio iz vlastitih sredstava opštine”, istakao je Jugović.

On dodaje da ovim projektima, ali i drugim ulaganjima u infrastrukturu na Jahorini, pokazuju da su odgovorna lokalna zajednica koja vodi računa o ljudima koji rade na ovoj planini.

Jugović kaže da aspekt posvećuju i Turističko-sportskom centru “Dvorišta” na području opštine Pale, gdje se očekuje ekspanzija izgradnje turističkih sadržaja.

Zoran Vučenović, odgovorno lice u preduzeću “Eko euro tim” iz Banjaluke, koje će izvoditi radove na Jahorini, kaže da su potpisali dva vrijedna ugovora u ovoj teškoj situaciji kada je posla sve manje.

“Zbog turističke sezone i zimskog perioda moramo raditi istovremeno oba projekta. Ne bismo trebali imati problema jer smo radili na sličnim i istim projektima”, istakao je Vučenović.

Očekuje se da radovi krenu nakon praznika, a rok za završetak je osam mjeseci./kraj/mkb/sđp/foto

SRNA

Povezani članci

Paljanka Tijana Draško svojoj kreativnošću do zarade za studije (FOTO)

Studentkinja Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Palama Tijana Draško svoju kreativnost pokazala je u pravljenju različitih dodataka za kosu kako bi mogla zaraditi i time finansirati svoje školovanje. Ova talentovana studentkinja kaže za Srnu da je samouka i da je preko noći počela da šije, te da želi stvoriti prepoznatljiv brend. “Krenula sam […]

Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika iz Sokoca

Iz Sokoca će u ponedjeljak, 6. maja, na pokloničko putovanje dugo 230 kilometara do Manastira Ostrog krenuti 33 hodočasnika, u organizaciji Udruženja građana “Sveti Vasilije Ostroški”, rekao je Srni član ovog udruženja Mladen Cvijetić. Cvijetić je naglasio da se za 15. tradicionalno hodočašće prijavilo 45 lica, ali uslovi u kojima oni pješače, odmaraju i konače, […]