Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Povodom otvaranja Narodnog pozorišta besplatne ulaznice za predstavu

22 Maj 2024
2 min.
Povodom otvaranja Narodnog pozorišta besplatne ulaznice za predstavu

Povodom otvaranja Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo publika će od petka do nedjelje, 24. do 26. maja, imati priliku da pogleda četiri predstave, a besplatne ulaznice moguće je preuzeti od danas, najavljeno je iz Gradske uprave.


Besplatne ulaznice moguće je preuzeti u prostorijama Narodnog pozorišta u terminima od 10.00 do 12.00 i od 17.00 do 19.00 časova.

U petak, 24. maja, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske će izvesti predstavu “Gospođica”.

U subotu, 25. maja, na programu je “Boing-boing” Nikšićkog pozorišta, a u terminima od 11.00 i 13.00 časova glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske odgiraće predstavu “Crvenkapica”.

U nedjelju, 26. maja, biće odigrana predstava “Uspomene Sare Bernar” u izvođenju Tanje Bošković i Dejana Đonovića.

Početak predstave je u 19.00 časova.

U Istočnom Sarajevu sutra će zvanično biti otvorena republička ustanova kulture Narodno pozorište Istočno Sarajevo, u organizaciji grada Istočno Sarajevo i opštine Istočno Novo Sarajevo, te uz podršku Vlade Republike Srpske.

U izgradnju pozorišta uloženo je 6.000.000 KM.

Narodno pozorište Istočno Sarajevo gradilo se u etapama sredstvima opštine Istočno Novo Sarajevo i uz podršku iz budžeta Republike Srpske.

Okupljanje zvanica planirano je od 19.30 časova, a svečanost će početi u 20.00 časova.

Prisustvo svečanom otvaranju potvrdili su najviši zvaničnici Republike Srpske i brojni gosti iz javnog i kulturnog života Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske 2022. godine je usvojila odluku o osnivanju Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, kojom su utvrđeni djelokrug i način rada, organi upravljanja i rukovođenja, te druga pitanja od značaja za djelatnost i poslovanje pozorišta, a u skladu sa Zakonom o pozorišnoj djelatnosti.

SRNA

Povezani članci

Obilježavanje 80 godina od podizanja ustanka na Romaniji

 Na Sokocu će danas biti obilježene 83 godine od podizanja ustanka protiv fašizma na Romaniji, kao i dan ustanka u BiH, najavili su iz Opštinskog odbora Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata /SUBNOR/ Sokolac. Programom je predviđeno polaganje vijenaca na spomenik žrtvama fašizma u Podromaniji u 10.00 časova, a na Spomen-kosturnicu u Parku boraca Romanije u […]

Oldtajmer krenuo sa Jahorine do Pariza

Ekipa, koju čine otac i sin Danko i Andrej Mijović i Marko Košarac, krenula je danas ispred olimpijskih krugova na Jahorini na put dug oko 4.000 kilometara do Pariza, a putovanje ima i humanitarnu misiju. Vozač oldtajmera Danko Mijović iz Istočnog Sarajeva izjavio je novinarima da su djeca, Andrej i Marko, organizatori putovanja te da […]