Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Povodom otvaranja Narodnog pozorišta besplatne ulaznice za predstavu

22 Maj 2024
2 min.
Povodom otvaranja Narodnog pozorišta besplatne ulaznice za predstavu

Povodom otvaranja Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo publika će od petka do nedjelje, 24. do 26. maja, imati priliku da pogleda četiri predstave, a besplatne ulaznice moguće je preuzeti od danas, najavljeno je iz Gradske uprave.


Besplatne ulaznice moguće je preuzeti u prostorijama Narodnog pozorišta u terminima od 10.00 do 12.00 i od 17.00 do 19.00 časova.

U petak, 24. maja, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske će izvesti predstavu “Gospođica”.

U subotu, 25. maja, na programu je “Boing-boing” Nikšićkog pozorišta, a u terminima od 11.00 i 13.00 časova glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske odgiraće predstavu “Crvenkapica”.

U nedjelju, 26. maja, biće odigrana predstava “Uspomene Sare Bernar” u izvođenju Tanje Bošković i Dejana Đonovića.

Početak predstave je u 19.00 časova.

U Istočnom Sarajevu sutra će zvanično biti otvorena republička ustanova kulture Narodno pozorište Istočno Sarajevo, u organizaciji grada Istočno Sarajevo i opštine Istočno Novo Sarajevo, te uz podršku Vlade Republike Srpske.

U izgradnju pozorišta uloženo je 6.000.000 KM.

Narodno pozorište Istočno Sarajevo gradilo se u etapama sredstvima opštine Istočno Novo Sarajevo i uz podršku iz budžeta Republike Srpske.

Okupljanje zvanica planirano je od 19.30 časova, a svečanost će početi u 20.00 časova.

Prisustvo svečanom otvaranju potvrdili su najviši zvaničnici Republike Srpske i brojni gosti iz javnog i kulturnog života Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske 2022. godine je usvojila odluku o osnivanju Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, kojom su utvrđeni djelokrug i način rada, organi upravljanja i rukovođenja, te druga pitanja od značaja za djelatnost i poslovanje pozorišta, a u skladu sa Zakonom o pozorišnoj djelatnosti.

SRNA

Povezani članci

Koncert Dejana Petrovića i Big Band-a na Studentskom trgu u Palama – 28. jun 2024. godine

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo koncert Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, koji će se održati 28. juna 2024. godine na Studentskom trgu u Palama. Ovaj spektakl je dio manifestacije “U susret ljetu” koja je privukla veliku pažnju građana i turista. Manifestacija “U susret ljetu” do sada je obuhvatala niz zanimljivih događaja uključujući Trebevic trail, koncerte […]

Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

U periodu od 18. maja do 1. juna na prostoru opštine Sokolac, sprovedena je anketa od strane radnika markteniške agencije „Partner“ sa ciljem prikupljanja informacija i utvrđivanja zainteresovanih, punoljetnih osoba za predstojeće lokalne izbore. U istraživanju je uspješno sudjelovalo 500 ispitanika, iz gotovo svih biračkih mjesta u navedenoj opštini, pripadnici oba pola, svih nacionalnih zajednica, […]