Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Prijem za Džiju-džicu klub “Jahorina” i evropsku šampionsku Anju Deliparu

12 April 2024
2 min.
Prijem za Džiju-džicu klub “Jahorina” i evropsku šampionsku Anju Deliparu

Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za predstavnike DŽiju-džicu kluba “Jahorina”, čiji su članovi učestvovali na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji, na kojem je Anja Delipara osvojila zlatnu medalju.

Prijemu su, osim Delipare, prisustvovali i Luka Savić, Anja Simanić, Kristina Gluhović, kao i treneri Stefan Bosiljčić i Dejan Jerkić.

Jugović je čestitao Delipari osvojenu medalju, a trenerima zahvalio za sve što rade, istakavši da ovaj klub niže samo uspjehe, te da će ih opština uvijek podržavati.

“Ovaj klub postoji sedam godina i okuplja 200 članova uzrasta od pet do 25 godina. Nakon sedam godina postojanja, osvojiti evropsku medalju na prestižnom takmičenju, vrijedno je poštovanja”, rekao je on.

Jugović je naveo da je DŽiju-džicu klub “Jahorina” sa društvenog, sportskog i drugih aspekata uvijek uz opštinu, te da pokazuje najbolji način kako treba raditi sa omladinom.

Delipara je izjavila da je imala osnovne pripreme koje su trajale mjesec dana, zatim i tehničke, a da je trudom, radom i zalaganjem uspjela da ode na Evropsko prvenstvo, gdje je u finalu pobijedila protivnicu iz Italije.

Ona je istakla da će u narednom periodu nastupiti na raznim takmičenja, od kojih izdvaja Balkansko prvenstvo u Bukureštu u septembru i odlazak na Svjetsko prvenstvo na Krit u oktobru.

Bosiljčić je zahvalio rukovodstvu opštine za prijem, te naveo da su njihova četiri člana učestvovala u reprezentaciji Republike Srpske na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji.

“Uspjeli smo da dođemo do zlatne medalje i to nam mnogo znači budući da pet reprezentacija to nije moglo da postigne. Takmičenje je bilo teško, jako dobro organizovano, ali je Anja Delipara kroz četiri borbe uspjela da dođe do medalje”, izjavio je Bosiljčić.

Trener Stefan Bosiljčić istakao je da im je Delipara donijela značajnu medalju i veliku motivaciju da još bolje rade.

Opština Pale i DŽiju-džicu klub “Jahorina” organizovaće večeras na šetalištu kod fontane na Palama javni doček evropske šampionke Anje Delipare i ostale učesnike Evropskog prvenstva.

Na Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji, koje je održavano od 4. do 8. aprila, učestvovalo je 1.110 takmičara iz 29 zemalja.

SRNA

Povezani članci

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]

Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti

Major Vuko Čvoro prerano nas je napustio na današnji dan, 27. aprila 2016. godine u svojoj 58. godini života, ostavivši iza sebe neutješnu majku, suprugu, sinove, snahe i unučad. Disciplinovanost, iskrenost, pravednost i odgovornost bile su vrline koje su krasile ovog čovjeka, prvenstveno sina, supruga, oca i djeda, a zatim borca Vojske Republike Srpske, koji […]