Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Budućnost ruske avijacije – bespilotne letelice i veštačka inteligencija

20 Juli 2021
2 min.
Putin: Budućnost ruske avijacije – bespilotne letelice i veštačka inteligencija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je otvarajući ovogodišnji avio salon „Maks 2021“ izjavio da je budućnost avijacione industrije u bespilotnim letelicama kao i u primeni veštačke inteligencije u toj oblasti industrije.

„Celokupna ova izložba je usmerena na budućnost, a budućnost su bespilotne letelice i robotizovani kompleksi sa primenom veštačke inteligencije u avijaciji“,naglasio je on.

Putin je istakao da ruska avijacija ima ogroman potencijal, a da celokupna avio industrija nastavlja da se razvija i da koristi najsavremeniju tehnologiju.

„To što možemo da vidimo danas ovde je da ruska avijacija ima ogroman potencijal za razvoj, dok je ruska avio industrija u stanju da napravi najnovije i konkurentne proizvode.

Ruski avio prevoznici dobijaju najsavremenije putničke avione popute suhojevog „Superdžeta“, a uskoro bi trebalo na pistu da izađe i najnoviji MS-21“, kazao je.Ruski predsednik je podvukao i to da je na ovogodišnjem avio sajmu prvi put predstavljen avion MS-21 sa motorom ruske izrade PD-14.

Pored tog aviona, Putin je rekao i da će uskoro da se pojavi laki mnogofunkcionalni avion „Bajkal“, avion za regionalne letove Il-114300, kao i nekoliko novih helikoptera.

„Siguran sam da će ova nova, savremena, efikasna i bezbedna tehnika ruske proizvodnje omogućiti ruskim aviokompanijama da adekvatno odgovore na porast potražnje kako bi zauzeli adekvatno mesto na svetskom tržištu, a ujedno i pozicionirale Rusiju kao lidera u aviokosmičkoj industriji“, zaključio je Putin.

Povezani članci

Hapšenja i neredi u Berlinu (video)

U Berlinu su danas održani protesti protiv pandemijskih ograničenja. Na ulicama je bilo napeto, a u nekoliko navrata došlo je do sukoba između demonstranata i policije. Prema rečima organizatora, skup je pozvao na „slobodu i obnovu osnovnih ljudskih prava“. Policija je objavila da je nekoliko demonstracija zabranjeno. A bile su najavljene i kontrademonstracije. Ranije je […]

Promjena na tronu za najbogatijeg na svijetu

Džef Bezos više nije najbogatija osoba na svetu. Sada se na tron najbogatijih ponovo popeo francuski tajkun Bernar Arno. Nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije„Amazona” pale su za 7,6 odsto, pa je Bezos kao najveći akcionar najviše i izgubio – 13,9 milijardi dolara. Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale […]