Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin i Erdogan dogovorili plaćanje gasa u rubljama

05 Avgust 2022
1 min.
Putin i Erdogan dogovorili plaćanje gasa u rubljama

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se danas da dio plaćanja za ruski gas bude u rubljama, javio je Interfaks, pozivajući se na zamjenika ruskog premijera Aleksandra Novaka.

Tokom četvorosatnog sastanka u crnomorskom letovalištu Sočiju dvojica lidera su se dogovorila i da unaprede saradnju u oblasti transporta, poljoprivrede i građevinske industrije, prenio je TASS.

Oni su istakli i potrebu da se obezbijedi primjena istanbulskog sporazuma o žitu, uključujući nesmetan izvoz ruskog žita, navedeno je u zajedničkom saopštenju Putina i Erdogana.

Dvojica predsjednika su naglasila i važnost očuvanja političkog jedinstva i teritorijalnog integriteta Sirije.

Podsjetimo, na početku sastanka ruski predsjednik je izrazio zahvalnost Erdoganu za napore koje je uložio da bi se riješilo pitanje isporuka žita iz Ukrajine.

Takođe je istakao da je gasovod “Turski tok” danas jedna od glavnih arterija za snabdijevanje Evrope gasom iz Rusije i da on radi bez ikakvih prekida.

RTRS

Povezani članci

Zemljotresi jačine 5,7 i 5,2 stepeni Rihterove skale pogodili južnu Grčku

Zemljotresi jačine 5,7 i 5,2 stepeni Rihterove skale pogodili su jutros južnu Grčku u oblasti Јonskog mora, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki zavod (EMSC). EMSC navodi da je epicentar zemljotresa jačine 5,7 stepeni bio na dubini od 17 kilometara, 122 kilometra jugozapadno od grada Patrasa, u sjevernom dijelu Peloponeza. Epicentar zemljotresa jačine 5,2 po Rihteru bio […]

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća Isusa Hrista. Dan kada je na krstu stradao Isus Hrist najtužniji je dan u hrišćanstvu, a za katoličke vjernike, Veliki petak je dan posta i nemrsa, što potvrđuju svjedočanstva iz drugog vijeka. To je jedini dan u […]